Wellicht hebben jullie heb al voorbij zien komen op Instagram maar ik (en gelukkig Jake zelf ook) ben helemaal gelukkig met zijn nieuwe kamer. Ik neem jullie mee in het proces van deze kinderkamer make-over.

Kinderkamer make-over


Eigenlijk best gênant om te zeggen dat Jake eigenlijk een prima kamer had. Het was ook helemaal nog niet nodig om de kamer een make-over te geven maar ik heb nou eenmaal graag door het hele huis heen dezelfde stijl en de kamer van Jake behoorde nog tot onze oude interieurstijl. Toen Jake namelijk uit het ledikantje ging had Jim een enorm bed gemaakt van steigerhout. We wilde de hoogte van de kamer goed benutten en maakten daarom een soort stapelbed. Aan de kopse kant van het bed was een kast ingebouwd. Jake zelf lag in een soort van bedstee. Een prima kamer dus voor een jongetje van 5. Toen we onze slaapkamer redelijk af hadden en ook Jackie’s kamer hadden gemaakt, was Jake degene die zei: “Hé, maar nu heb ik als enige ander hout”. Ja, dat moet je dus niet tegen mij zeggen want vanaf dat moment ergerde ik mij er flink aan. Vandaar dat ik ook nooit foto’s deelde van zijn kamer.

De nieuwe dinokamer van Jake

Nu heeft de kamer van Jake inmiddels echt een make-over gekregen. Hoewel het mij leuk leek een “ruimte/space” kamer te maken aangezien Jake veel interesse heeft voor dit onderwerp, lag zijn grote passie toch wel bij dino’s. Tja, en dan kun je niet anders dan een stoere dinokamer voor het manneke te maken.

De basis

De basis voor de kamer was er al: de vloer lag (nog niet doorgelegd onder het oude bed aangezien we eerst vloerbedekking hadden, maar dit hadden we zo gedaan) en een hoek van de kamer was ook al klaar. Dit hoekje had het zelfgemaakte kinderbureau. Die mocht uiteraard blijven. Ik heb alleen wat decoratie verandert naar het dinothema. De muur achter het oude bed was wat beschadigd dus die moesten we een likje verf geven en toevallig won ik een week voor het verven van de kamer, de kleur The Dutchess van Vesthing paint. Ik vond het wel een beetje spannend, zo’n heftige kleur maar ik ben heel blij met het resultaat.

kinderkamer make-over
kamer dino

Nieuw kinderbed

Ook het nieuwe bed van Jake hebben we zelf gemaakt. We hadden natuurlijk al ervaring met het maken van een kinderbed in Jackie’s kamer. Dit bed wilden we iets eenvoudiger houden. Het onderstel hebben we gebruikt uit het oude bed dus we moesten hem alleen wat lager maken en bekleden met underlayment.

kinderkamer

Nieuwe kast

Zoals ik al zei zat de oude kledingkast van Jake in het oude bed verwerkt. Maar ook bij de kast konden we het frame van het oude bed gebruiken. Een paar kleine aanpassingen en opnieuw bekleden met underlayment en de kast was klaar voor gebruik.

kinderkamer
jongenskamer

Aankleding

Bovenstaande behoorde nog allemaal tot Jim zijn takenpakket. Nu mocht ik eindelijk los tijdens de kinderkamer make-over want ik mocht aan de slag met de aankleding. Eén ding was zeker: er moesten veel dino’s in komen. Gelukkig had Jake er al genoeg in zijn speelgoedkist. Ook had ik eerder al een dinolamp gemaakt van een speelgoedino dus die kwam nu ook goed van pas. Op marktplaats kwam ik nog een aantal gratis op te halen dino’s tegen en ook bij de Action kon ik er nog wat extra kopen. Ik kon namelijk niet al zijn dino’s gebruiken als decoratie want meneer wil er natuurlijk ook mee kunnen spelen.

dinokamer

Funqy Wall Art

Ik heb in de slaapkamer van Jake 3 grote eyecatchers gebruikt. De kamer mag namelijk wel speciaal zijn maar er moest ook genoeg ruimte overblijven om te kunnen spelen. De eerste eyecatcher is de gepersonaliseerde afbeelding van Funqy Wall Art. Zij gingen met een foto van Jake aan de slag en maakte er een stoer character van in een dinowereld. Ik kon kiezen om deze afbeelding op vliesbehang te laten drukken of op een forex plaat. Ik hou nogal eens van veranderen dus ik koos voor die laatste zodat ik hem ook kan verplaatsen in de kamer. Anouk van Funqy Wall Art is echt super vriendelijk en maakte hem precies naar mijn wens (en ik ben nogal een pietje precies dus ik maakte het haar nogal lastig hihi). Buiten de dinowereld heeft ze ook nog andere characters en omgevingen. Neem vooral even een kijkje!

kinderbed underlayement

Dinoposter

Ik had op zolder nog een grote lijst liggen waar ik nog een poster voor wilde hebben. Aangezien ik een flinke posterverslaving heb moest er op Jake zijn kamer natuurlijk ook een poster komen. Aangezien hij zo groot was moest hij natuurlijk wel goed passen bij het dinothema. Ik keek hiervoor op de website van Online Poster Kopen.nl. Oprecht is dit een super fijne webshop om je posters uit te kiezen. Ze hebben een flink aantal thema’s waar je uit kunt kiezen waardoor je door het enorme aanbod toch jouw passende posters kunt vinden. Ik keek (uiteraard) bij zwart-wit posters. Door de kleur op de muur en de felle kleuren op de forex plaat, zou het beter passen als het een zwart-witte poster werd. Ik koos uiteindelijk voor een poster met verschillende dinosaurussen. Een schot in de roos want Jake vindt hem prachtig!

dino poster

Een mooi wandrek

Mijn laatste eyecatcher is een mooi wandrek. Ik wilde deze graag want ik hou nou eenmaal van het neerzetten van accessoires (en in dit geval dus dino’s). Dit zorgt voor een knus gevoel. Een wandrek is dan ideaal in een kinderkamer want zo kunnen ze gewoon lekker spelen zonder dat ze het bijvoorbeeld per ongeluk omstoten. Ik wilde alleen niet zo’n standaard wandrek. Toen kwam ik de wandrekken van MijnWand tegen. Dit zijn handgemaakte geometrische wandrekken in allerlei vormen. Je kunt kiezen uit vierkante, driehoeken, ruitvormige en ga zo maar door. Wat MijnWand uniek maakt is dat ze alles met betonijzer maken. Dit geeft echt een super stoere uitstraling en zorgt er ook nog eens voor dat het van zware kwaliteit is. Ik koos voor blanke planken zodat deze goed bij het underlayment passen.

wandrek

Ik ben heel benieuwd hoe jullie de kinderkamer make-over vinden geworden!