We hebben de laatste tijd weer flink geklusd en ik kan dan ook eindelijk zeggen: Jackie’s kamertje is af! We hebben letterlijk alles zelf gemaakt in haar kamertje en (al zeg ik het zelf) het resultaat mag er zijn. Van babykamer naar een stoere Monochroom kinderkamer!

Monochroom kinderkamer

Allereerst wil ik mijn excuses aanbieden. Mijn excuses aan alle mensen die vinden dat een kinderkamer niet zwart hoort te zijn. Ik bied daaraan echt mijn oprechte excuses voor het gewoon-doen-waar-ik-zelf-zin-in-had. Ik ben namelijk gek op zwart-wit (vooruit de kleur van hout is toegestaan) en ik wist dus al toen Jackie geboren werd dat zij een monochroom kinderkamer kreeg. Gelukkig heb ik mijn voorliefde voor deze kleuren meegegeven in haar genen want zelf vind Jackie zwart ook een prachtige kleur. Door speelse vormen en motieven te gebruiken wordt een zwart-witte kinderkamer alles behalve saai.

nursery

De inbouwkast

Jackie heeft niet zo’n heel grote slaapkamer dus we wilden de ruimte zo optimaal mogelijk benutten. Een grote kast is een must want hoewel het nu nog netjes op 1 plank past zal ze als tiener meisje vast en zeker veel kleren hebben. We gebruikten een loze nis van haar kamer om daar een inbouwkast te maken. De kast is daardoor vrij diep geworden. Ideaal dus om veel in op te slaan. Om de kastenwand een beetje te breken besloten we er een wit vlak op te schilderen. Jake vond dit echter maar raar. Hij vond dat we de hele wand wit hadden moeten maken haha.

ikea keukentje

De muur

Ik krijg op Instagram allerlei vragen over de muur. Hoe ik deze gemaakt heb? Voordat ik dat ga verklappen wil ik graag alle lof aan een mede interieurinstagrammer geven. Ik heb het idee grotendeels van haar overgenomen. Beter goed gejat dan slecht verzonnen zeg ik altijd maar. Ik ben niet iemand die met de eer gaat lopen strijken dus ik geef eerlijk toe: Check @thehome.and.thekid dus eens mocht je haar nog niet volgen. Maar goed, to the point… Je kunt deze muur zeer eenvoudig zelf maken. Je schildert simpelweg een soort zwarte bergen op de muur. Dit mag uiteraard elke vorm hebben die je zelf wilt. Wij kozen voor ronde bogen aangezien haar bed rechte vormen heeft. Vervolgens verdun je witte verf met wat water en duw je een bedrenkte kwast met dit mengsel net boven de bovenste lijn van je bergen. Hierdoor ontstaat een druiper. Je kunt de lijntjes nog inkleuren met een dun penseeltje maar dat was bij ons niet nodig.

monochroom kinderkamer

Ik schrijf binnenkort ook een DIY blogpost over hoe we het kinderbed hebben gemaakt!