Voor zowel onze zoon Jake als voor onze dochter Jackie hebben wij zelf een kinderbed gemaakt. Inspiratie haal je gewoon van Instagram of van webwinkels die mooie kinderbedden aanbieden. Een kinderbed maken is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk, het is budgetproof (voor ongeveer 80 euro heb je een kinderbed, exclusief matras en lattenbodem) en daarnaast is het natuurlijk ook extra bijzonder om het bedje van je kindje zelf te maken!

Een kinderbed maken

Het handigste van het maken van een kinderbed is dat je hem helemaal kunt aanpassen aan de ruimte. Zelf hebben wij nogal vreemde kamers. De kamer van Jake heeft bijvoorbeeld een hoog schuin plafond. We vonden het zonde om die ruimte niet helemaal te benutten dus maakte we hem precies op maat. Om inspiratie op te doen hieronder het stappenplan van het bed van Jackie.

kinderbed maken

Dit heb je nodig:

– Hout
– Schroeven
– Een handcirkelzaag
– Kant-en-klare lattenbodem
– Matras
– Schroefboormachine
– Eventueel bevestigingsplaatjes

Stap 1:

Maak een tekening van het bed.

Stap 2:

Nu je een goede tekening hebt kun je de palen zeer eenvoudig op maat zagen met een handcirkelzaag. Handig is om alles eerst op maat te zagen zodat je straks alles in één keer in elkaar kunt schroeven.

Stap 3:

Nu je alle onderdelen hebt kun je alles in delen in elkaar schroeven. Wij hebben eerst de twee zijkanten in elkaar geschroefd waarna we vervolgens de lengte balken er tussen hebben gemaakt. Je hebt het waarschijnlijk al duizenden keren gehoord maar: je moet echt eerst de gaten voorboren. Zo voorkom je dat het hout gaat splijten en dat wil je natuurlijk niet in een kinderbed. Wij hebben er overigens voor gekozen om bevestigingsplaatjes te gebruiken omdat de breedte van het kamertje gelijk was aan het bed. We konden hierdoor niet goed aan de zijkant boren. Heb je deze ruimte wel dan zijn deze bevestigingsplaatjes uiteraard niet nodig.

Stap 4:

De aankleding! Natuurlijk kun je het bed nu leuk aankleden. Het leuke van dit bed is dat er vele balken zijn waar je iets omheen kunt draaien of aan kunt hangen. Wij hebben gekozen voor een stoere lamp. Kies ook voor een leuk dekbedovertrek. Wij hebben deze gekocht bij Aldi. Lekker budgetproof. Aankleden met leuke knuffels en zachte dekens en plaids en je kindje is direct verkocht. Jackie althans wel!

slaapkamer maken
kinderbed maken

Lees ook eens het artikel over het inrichten van de kinderkamer.