Ik deelde hem een tijdje geleden al via Instagram: Mijn zelfgemaakte dinolamp voor Jake zijn kamer. Benieuwd hoe ik deze lamp gemaakt heb? Ik deel het je hieronder zodat je zelf ook een kinderlamp maken kunt.

Kinderlamp maken

Op het moment zijn dino’s helemaal hip and happening bij Jake in de klas en hij is er zelf ook helemaal dol op. Toen ik een tijdje geleden dus een DIY voorbij zag komen op Instagram van @Maricasa ben ik er meteen mee aan de slag gegaan. Ik haalde alle spulletjes in huis (voor nog geen 8 euro ;)) en ging aan de slag! Ik koos dus voor een dino maar je kunt echt allerlei speelgoed gebruiken wat je leuk lijkt. De mogelijkheden zijn oneindig hihi

“Dit is dus easy-peasy”.

Benodigdheden:

– Dino (Action)
– Spuitbussen verf  (Action)
– Verhuisfitting (Karwei)
– Led lamp (IKEA)
– Resthout

zelfgemaakt kinderbureau

Stappenplan

Een kinderlamp maken is niet heel moeilijk. In slechts enkele stappen heb je hem gemaakt. Lees hieronder mijn gemaakte stappen:

Dino verven

Je kunt natuurlijk het speelgoed, of in mijn geval dino, in de originele kleuren laten maar ik wilde hem net meer bij het kamertje laten passen door hem zwart-wit te maken. Ik gebruikte hiervoor gewoon de spuitbussen van de Action (die heb ik altijd in huis omdat ik nogal veel zwart maak). Om hem niet geheel zwart te maken spoot ik hem eerst gedeeltelijk wit. Dit laat je drogen om hem vervolgens zwart te spuiten. Terwijl de verf nog nat is haal je gedeeltes verf weg met een droge doek. Zo heb ik de buik van de dino wat weggehaald. Ik zag later dat er wat groen nog in de ogen en tanden van de dino te zien was maar dat vond ik bewust wel leuk omdat hij hiermee nog stoerder is.

dinosaurus lamp

De lamp maken

Dit is dus easy-peasy. Je gebruikt gewoon een verhuisfitting. Ikzelf heb hem aan een lange snoer gemonteerd maar je kunt natuurlijk ook een complete snoer met fitting gebruiken. Nog handiger. Kijk waar je de lamp wilt hebben. In mijn geval kon ik ervoor kiezen om de lamp in de poten van de dino te kunnen zetten maar Jim kwam met het idee dat hij de snoer in zijn bek heeft. Dit vond ik wel grappig dus dat scheelde ook weer wat werk want ik heb hem nu gewoon los in zijn bek hangen.

Het plankje

Waarom dan dat plankje? Nou, dat is opzich ook niet altijd nodig maar mijn lamp hing nogal aan de voorkant van de dino waardoor hij naar voren tuimelde. Dat willen we niet hebben natuurlijk dus ik besloot hem met enkele dunne spijkertjes vast te maken op een restplankje van underlayment. Ik vind het achteraf gezien ook wel handig aangezien ik hem nu heel eenvoudig kan verplaatsen en ergens op kan zetten. Ik heb de snoer met kleine haakjes vast gezet op het plankje.

kinderlamp maken

En zo makkelijk is het! Ik vind het resultaat in ieder geval wel geslaagd en ben wel tevreden met mijn budget lamp. Jake vindt hem super stoer en daar deed ik het uiteindelijk voor. Ook de DIY van het kinderbureau al gelezen?