We hebben hem inmiddels al een tijdje geleden gemaakt maar toch wil ik nog graag de DIY met jullie delen. Hieronder dus een stappenplan en uitleg over hoe je een kinderbureau maken kunt.

Een nieuw kinderbureau

Eerst even een throwback naar een tijdje terug. Jake heeft een groot zelfgemaakt bed van steigerhout. Heel stoer maar ik vind het tegenwoordig een beetje mismatchen met de rest van ons huis. We hadden ook een steigerhouten bureau op zijn kamer staan. Ik zeg eerlijk, ik had me een beetje vergist in de grootte van het bureau. Jake kon er gebruik van maken als hij op de middelbare school zat, zo groot dat hij was. Niets mis mee natuurlijk maar door het kolossale bed vond ik het vrij vervelend dat het bureau ook vrij plomp en groot was. Tijd voor een nieuw bureau dus en uiteraard doen we dat weer zelf!

Stoere kinderkamer

Kinderbureau maken

Om zelf een kinderbureau te maken heb je niet heel veel nodig en je hebt het eigenlijk ook zo gedaan. En daarbij is het ook nog eens super budgetproof. Want wees eerlijk, een kinderbureautje kan al snel honderd euro kosten. Tijd dus voor het (lekker korte) stappenplan:

Benodigdheden:
– Underlayment (1 plaat)
– Een onderstel
– Schroeven

Stap 1: Shoppen

Ja, mijn favoriete onderdeel: shoppen. En dan heb ik het natuurlijk niet over het hout in de bouwmarkt. Kies twee mooie schragen uit. Wij kozen de schragen van IKEA. Die kostten volgens mij 10 euro voor 2. Geen geld dus! Je kunt natuurlijk helemaal vrij kiezen welke schragen je mooi vind maar 1 advies wat ik wel kan geven is dat je goed kijkt naar de beenruimte voor het kind. Een kinderbureau is namelijk niet al te breed dus hou er wel rekening mee dat er genoeg ruimte is onder het bureau. Dat is ook de reden dat wij voor deze schuine schragen van IKEA kozen.

Stap 2: Zagen

Zaag de plank underlayment in delen. Zaag twee delen ter grootte van het gewenste blad. Eentje is de bovenkant en de andere de onderkant. Zaag ook twee “latten” in dezelfde afmeting. Deze vormen de zijkanten. Je kunt natuurlijk kiezen om alles in verstek te zagen maar wij kozen voor een stoerdere uitstraling door alles recht te houden.

Stap 3: Lijmen of schroeven

Als je ervoor gekozen hebt alles in verstek te zagen dan kun je het natuurlijk aan elkaar lijmen. Anders kun je natuurlijk alles aan elkaar schroeven. Schroef ook het onderstel onder je blad vast.

kinderbureau maken

En dan natuurlijk de styling… Tja, daar kun je los mee gaan.
Jake is heel erg blij met zijn nieuwe bureau. Nu nog een keertje zijn bed onder handen nemen want daar wil ik het steigerhout ook vervangen door underlayment om zo meer één geheel te krijgen in ons hele huis. Heb je ook al de DIY voor de TV kast gezien?

Zo zie je maar, een kinderbureau maken is super eenvoudig!