Sommige mensen zijn geboren met groene vingers, anderen helaas niet. Het vraagstuk van vandaag is dus: kunstplanten of echte planten, waar kies jij voor?

Groene vingers

Helaas ben ik ook niet met groene vingers geboren. Ik heb inmiddels al heel veel planten laten sneuvelen in ons huis. De enige plant die ik echt goed in leven kon houden was de rubberplant. Een rubberplant verzorgen is nou eenmaal niet zo moeilijk. Dat wil overigens ook niet zoveel zeggen want ik krijg zelfs cactussen nog dood.

Kunstplanten die echt lijken

Nou zie je bij sommige planten wel echt dat ze nep zijn. Dat wil je natuurlijk niet. Bij kunstplanten is het namelijk wel zo dat je voor een goede kwaliteit moet kiezen. Bij Maxifleur heb je een ruim aanbod kunstplanten (ruim 400 verschillende soorten) die net echt lijken. Zij hebben zowel kunstplanten voor binnen als voor buiten. Zo heb ik laatst ook 2 kunstplanten voor buiten besteld. Die zijn UV bestendig en verkleuren dan ook niet. Door het gebruik van details is het niet van echt te onderscheiden.

Kunstplant net echt

Team echte planten

Laten we eerst beginnen met de voordelen van echte planten. Je hoort tegenwoordig vaak dat veel planten in huis zorgen voor een betere luchtkwaliteit. Dat is ook zeker zo. Sommige planten werken zelfs luchtzuiverend. Daarnaast zijn planten goed voor het milieu. Voor je tuin geldt dan ook: een tegel eruit en een plant erin!

Alle voor- en nadelen op een rijtje:
+ Beter voor het milieu
+ Het bevordert de luchtkwaliteit in huis.
+ Goedkoper in aanschaf
– Heel frustrerend als je geen groene vingers hebt en je planten voor de zoveelste keer het loodje leggen.

Team kunstplanten

Hoewel ik echt voorstander ben van echte planten buiten (iets met het behoud van insecten, beter voor het milieu etc.), ben ik ervan overtuigd dat in sommige gevallen het kiezen voor kunstplanten echt een betere oplossing is. Vaak is het even een investering die je moet doen, maar dat is het vaak ook meer dan waard. Reken namelijk maar eens uit wat je al die tijd aan planten kwijt bent geweest die allemaal gesneuveld zijn. Een mooie kunstplant is gemakkelijk in het onderhoud, gaat een leven lang mee en is jouw best bewaarde geheim. Want niemand hoeft toch te weten dat die plant helemaal niet echt is?! Alle voor- en nadelen op een rijtje:

Alle voor- en nadelen op een rijtje:
+ Tegenwoordig ook in hoge kwaliteit te verkrijgen waardoor ze niet van echt te onderscheiden zijn.
+ Kun je niet verwaarlozen (zo nu en dan een doekje tegen het stof is voldoende)
+ Op de lange termijn goedkoper (als je geen groene vingers hebt en planten het vaak niet overleven bij jou)
– Duurder in aanschaf

Inspiratie

Of je nou een kunstplant hebt of kiest voor echte planten, urban jungle interieurs zijn nog steeds helemaal trendy. Pak dus uit met planten. Zowel binnen als buiten! Hieronder deel ik een aantal prachtige inspiratiefoto’s om jou te overtuigen om meer planten in huis te halen!

kunstplant
urban jungle
planten interieur
planten op de slaapkamer

Fotocredits: @dunsworld @alieselotte @lush_vibes_

Hebben jullie ook de volgende blogs gelezen:
Welke vloer past bij een Urban Jungle interieur?
Binnenkijker: Het Urban Jungle interieur van Bojoura
Het Urban jungle appartement van Fleur