Mijn favoriete plant in het interieur is bij uitstek de rubberplant. Hij doet het ook erg goed ondanks mijn niet-zo-groene-vingers en is inmiddels al bijna 2x zo groot gegroeid als dat ik hem gekocht heb. Een rubberplant verzorgen is echt easy-peasy maar toch deel ik graag even mijn ervaringen en tips in deze blogpost. 

Rubberplant verzorgen

Voordat ik wat tips geef over het verzorgen van de rubberplant even wat informatie over de plant zelf. De rubberplant, ookwel de Ficus Robusta, is een sterke en mooie vetplant. Hij is enorm gemakkelijk in onderhoud dus eigenlijk is hij voor iedereen geschikt. Hij komt oorspronkelijk uit India en Maleisië.

Rubberplant verzorgen

Luchtzuiverende plant

Bij de aankoop van planten die ik in huis heb vind ik het heel belangrijk dat de planten luchtzuiverend zijn. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er geen effect of verschil van merk maar het idee dat de lucht wordt gezuiverd door planten vind ik gewoon mooi. De rubberplant is ook luchtzuiverend. Hij is zelfs het beste getest in het zuiveren van giftige gassen binnenhuis. Maar naast het feit dat hij functioneel is vind ik hem vooral erg mooi omdat hij van die mooie groene bladeren heeft. Wil je zeker weten dat de lucht in je huis goed gezuiverd wordt? Dan is het altijd nog het beste idee om een luchtreiniger te kopen.

Zonlicht

Eigenlijk kan de rubberplant overal staan in je huis maar hij doet het het beste als hij in halfschaduw staat. Ook kan hij prima overleven in de schaduw. Dat maakt de plant wel uniek want de meeste planten hebben toch wel iets of wat zonlicht nodig om te kunnen overleven. Mocht je dus een hal hebben zonder ramen kun je er deze plant prima neerzetten. Mocht je hem in het volle zonlicht zetten dan moet je wel oppassen dat de bladeren niet verbranden.

rubberplant verzorgen

Hoeveelheid water

Ook qua hoeveelheid water dat de rubberplant moet hebben, is hij enorm gemakkelijk. Hij heeft niet veel water nodig dus ideaal voor de mensen zoals ik die de plantjes nogal eens vergeten water te geven. Je kunt de rubberplant beter te weinig dan teveel water geeft. Dat is eigenlijk bij alle planten zo omdat de wortels dan snel kunnen gaan rotten.

Heb je ook de blogpost gezien over het urban jungle interieur van fleur ?