Aangezien ik het zelf altijd erg leuk vind om binnen te kijken bij de meest uiteenlopende woningen heb ik dit keer weer een heel ander interieur gevonden dat ik graag met jullie deel. Dit keer een Urban Jungle appartement in Alkmaar. We mogen even binnenspieken bij Fleur van huisje.plantje.ragdoll .

Even voorstellen

“Ik ben Fleur en ik ben 23 jaar. Ik woon nu sinds een jaar in het mooie Alkmaar. Oorspronkelijk kom ik uit Maastricht. Ik ben nu de laatste loodjes aan het leggen van mijn derde leerjaar HBO pedagogiek. Hiervoor loop ik op het moment stage bij een orthopedagogisch dagcentrum in Heiloo. Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin en ben dol op de kinderen. Op mijn vrije dagen werk ik op een kinderdagverblijf en vind dit ook nog heel leuk om ernaast te doen. Vooral de liefde die je van de kinderen terug krijgt. Samen met mijn vriend wonen we op 10 minuten fietsen van centrum Alkmaar. Het appartement waar wij in wonen is een koopwoning en nieuwbouw. Onze kat Pim heeft het bij ons ook erg naar zijn zin, ook met de plantjes. Op mijn insta zie je hem dan ook regelmatig voorbij komen. Pim vind de plantjes gelukkig ook leuk en ruikt er altijd aan! Hij bijt er gelukkig niet aan”. Volg Pim ook via @ragdollpim

binnenkijker

Woon je op dit moment in je droomhuis?

“Nee op dit moment woon ik nog niet in mijn droomhuis. Mijn droomhuis zou een mooie stadswoning zijn of een leuke boerderij vlakbij de stad. Iets wat ik echt later in mijn droomhuis zou willen is een grote leef keuken. Momenteel woon ik in een leuk starters appartement samen met mijn vriend ookwel genoemd ‘sjattie’ “.

blauwe slaapkamer

Urban Jungle appartement

Doordat Fleur een steeds grotere liefde kreeg voor plantjes ontstonden er steeds meer groene hoekjes. Die hoekjes zijn dan ook echt typerend voor haar interieur. Ze wisselt grote planten af met de kleinste schattigste potjes. In combinatie met de vintage items in haar huis maar ook met de het strakke wit in haar interieur vormt het een enorm sfeervol geheel. Een waar Urban jungle appartement.

urban jungle urbanjunglecats of instagram

Favoriete adresjes

Fleur’s favoriete merk is Sissy Boy. “Qua kleding maar ook in de home afdeling. Ze hebben zulke leuke dingen daar en leuke potjes voor je planten“. Haar favoriete spots zijn Van Dijk en Co Amsterdam, deze kopen oude spullen in uit Hongarije en contreien en ’t IJk gebouw te Alkmaar. “In ’t Ijk gebouw heb je binnen een hele mooie open muur waarin allemaal planken tussenin zitten met verschillende soorten planten. Ook het interieur spreekt mij hier erg aan”. 

slaapkamer

DIY Ecosysteem

Leuk om te weten is dat Fleur ook zelf Ecosystemen maakt. Hieronder zie je er bijvoorbeeld 1. Ze maakt verschillende soorten en verkoopt ze ook. Wil je dus ook zo’n stoer ecosysteem hebben bij jou thuis dan kun je haar simpelweg een PB sturen op Instagram.

ecosysteem

urban jungle appartement

Favoriete IG accounts?

“@kringloopgelukjes Hier heb ik al een paar leuke interieur accesoires gescoord en heel erg blij mee. Echt een aanrader om te volgen. Ook zijn mijn favoriete accounts: @zwartwitgroen, @interiorbylee en @homeinterieurstyling”. 

Fleur blijven volgen? Kijk op haar Instagramaccount: huisje.plantje.ragdoll
Jouw interieur ook als binnenkijker? Geef jezelf op via Contact.