Soms kom ik instagramaccounts tegen die echt veel meer volgers verdienen. Zo ook het Urban Jungle interieur van Mooiibo, oftewel Bojoura. Zij woont samen met zoon Mylan in het Brabantse dorpje Oudenbosch.

Woon je nu in je droomhuis?

“Nee, mij droomhuis ziet er in gedachten echt wel anders uit. Meer een grotere moderne vrijstaande boerderij midden in de natuur. Met zo’n houten veranda eraan… 💚Ons huidige huis is door omstandigheden op ons pad gekomen en waar ik heel blij mee ben en daar heb ik een plekje gecreëerd waar we ons thuis voelen en eigenlijk vind ik dat belangrijker dan bijv een groter huis. Maar dromen mag natuurlijk altijd! 😉 “

Urban Jungle
urban jungle interieur
urban jungle slaapkamer

Verandering

Een jaar geleden was het huis van Bojoura nog bijna helemaal wit. Ze had 1 licht grijs/groen muurtje in de woonkamer. Langzaamaan bracht ze steeds meer kleur toe in haar interieur. Het begon met een groene lambrisering over de gehele muur. “Ik wilde dat de kleur mooi aan zou sluiten bij wat ik al had dus heb gewoon wat tinten donkerder gepakt. Toen besloot ze met verf van de Action wat meubels en accessoires zwart te verven. En daar bleef het niet bij. Ook haar kozijnen maakte ze zwart. “Dat maakte het echt veel stoerder en rustiger. Maar ik bleef het contrast tussen de lambrisering en de witte muur te groot vinden. (Of ik was ‘t wit gewoon ff helemaal beu, dat kon ook. 😉 Dus werd de bovenkant ook groen”. Ze koos voor een lichtere groen van hetzelfde kleurenstaaltje.

Urban Jungle interieur

Er kwamen ook steeds meer planten in haar woning. “Dat was best een uitdaging met mijn niet-zo-groene-vingers”. Dat valt achteraf gezien best mee te vallen want al haar planten doen het super goed en zelfs een uitdaging die voor sommige echt te groot is, het omtoveren van een advocadopit tot boompje, is haar gelukt. Je ziet overal planten terug in haar interieur en haar groene wanden maken haar urban jungle interieur compleet. Maar eigenlijk is het veel meer dan een urban jungle interieur. Het is een mix van verschillende stijlen: Er zit iets Industrieel, botanisch, vintage, eclectisch en boho in.

Interieurinspiratie
Bordjes aan de muur
urban interieur

Favoriete shoplocaties

“Omdat mijn budget beperkt is, zoek ik in de kringloop. Op Marktplaats. Kijk in de Sale. En de bekende winkels zoals Ikea, Karwei,Kwantum en dergelijke. Tips? Ik vind ikwillem.nu echt leuk! Veel mooie merken voor minder geld omdat het bijv showmodellen zijn geweest. Of bezoek eens een kringloop. Zo leuk om een kringloopgelukje te vinden! Èn: Ga voor kleur in huis! Daar word je zo vrolijk van! Op de muur, of gewoon 1 meubelstuk. Probeer gewoon! Als het niets is, is het zo weer wit”.

Mooi interieur
Groene muur
groen interieur

Favoriete instagram accounts

Oei, dat zijn er best wel wat hoor! Door @enter_my_attic durfde ik voor een 2 kleuren lambrisering te gaan. Verder vind ik de eigen stijl van @finntage, @yvonne_kwakkel, @huizedop heel gaaf! Ben verliefd op de planten van @dunsworld en in het huis van @jellinadetmar wil je gewoon wonen! 🖤 En ik vind bijv @bijdaantje, @keeelly91 en @rohouseproud heel inspirerend! Maar er zijn er nog zoveel meer! @marijke1212, @mariscasa en die van @homefreak.nl! Daarom is Instagram ook zo leuk! Je krijgt veel inspiratie van iedereen en het delen van je eigen creatie is dan ook weer fijn!

groene muurverf

Go Follow @mooiibo of shop haar stijl:

shop the look urban jungle

1. Dimehouse Fauteuil Industrieel Groen €259,95 2. FBRK. Hummingbird €61,95 3. Relaxdays knot kussen €34,90 4.Vlinders muurdecoratie €119,95 5. HOOMstyle Kussen €16,99 6. vidaXL Plaid visgraat €32,99
7. Hoogpolig vloerkleed ruiten Berber vanaf €42,90 8. Strelitzia Nicolai – 100cm €44,95
9. Zwarte Rotan Hanglamp Liv €139,95 10. Landelijke Hanglamp Danilo €119,95