Ik ben nu al een tijdje aan het nadenken over een nieuwe vloer bij ons thuis. Gaandeweg besef ik me dat de keuze vloeren echt enorm is. En horen sommige vloeren nu eigenlijk bij een bepaalde interieurstijl? Ik zocht het uit!

Industrieel interieur

Zoals jullie weten heb ik zelf een industrieel interieur. Hier past natuurlijk perfect een gietvloer bij maar zoals wellicht velen van jullie ook al weten zijn die vrijwel onbetaalbaar. We hebben er op dit moment een mooie PVC laminaat in liggen die eigenlijk nog zeer goed van kwaliteit is dus vind ik het zonde om een groot bedrag te investeren aan een nieuwe vloer voordat de oude echt aan vervanging toe is. Daarbij past deze vloer ook prima in een industrieel interieur.

Urban Jungle interieur

Zoals de titel van deze blog al verraad was ik vooral benieuwd naar welke vloeren nu eigenlijk het beste passen bij een Urban Jungle interieur. Hoewel mijn plantencollectie helaas wat verder afslankt (ik ben mijn groene vingers wellicht wat verloren in de drukte) hou ik nog steeds veel van planten in huis. Een Urban Jungle interieur is over het algemeen vrij druk en vol, dus je kunt de vloer het beste egaal houden. Of toch niet?

urban jungle interieur

Haal de natuur in huis

Het antwoord is in feite erg voor de hand liggend. Bij een Urban Jungle interieur past natuurlijk een vloer van natuurlijke materialen. Een echte houten vloer maakt de ruimte instant sfeervoller en haalt het groen van de planten nog meer naar boven. Maar zoals ik hierboven al aangaf voor een echte gietvloer, gaat dit hetzelfde op voor een echte houten vloer: het zijn beide jammer genoeg geen budgetproof opties. Toch kun je tegenwoordig vrij veel vloeren kopen met een houtlook zoals de Flex PVC met realistische houtstructuur van Tapijtcentrum Nederland.

Budgetproof

Wil je echt voor budgetproof kiezen en vooral ook voor een praktische vloer dan kun je ook denken aan Vinyl. Je kunt tegenwoordig ook echt uit enorm veel dessins vinyl vloeren kiezen. Daarbij is Vinyl waterbestendig, geschikt voor vloerverwarming én geluiddempend. Hoe gaaf is overigens onderstaande vloer:

vinyl vloer

Heb je de volgende Urban Jungle blogs ook al gelezen?
Binnenkijker: Het Urban Jungle interieur van Bojoura
Uitbreiding in mijn urban jungle interieur
Het Urban jungle appartement van Fleur