Dat ik gek ben op posters is een understatement. Ik schreef al eens eerder een blog over de hoeveelheid posters die ik in huis heb. Het zijn er teveel om op te noemen. Ik heb dan ook sinds kort een posterwand in huis om ze een beetje geclusterd te houden. Benieuwd naar mijn posterwand en hoe je zelf een posterwand kunt maken? Dat lees je hier!

Posterwand maken

Zoals ik al zei wilde ik de posters een beetje clusteren. Ik had/heb namelijk door het hele huis posters. Het voordeel van posters is dat je ze eenvoudig en vooral goedkoop kunt vervangen voor nieuwe. Zo creëer je een andere look met slechts een paar handelingen. Een posterwand is eigenlijk niet meer dan een verzameling posters bij elkaar. Je kunt deze op verschillende manieren samenstellen. Zo kun je er voor kiezen verschillende groottes van lijsten met elkaar te combineren zoals ik heb gedaan, maar je kunt er ook voor kiezen om allemaal dezelfde lijsten te gebruiken voor een strakker geheel. De hoeveelheid lijsten en de grootte van je posterwand is helemaal door je zelf te bepalen. Ikzelf heb een railsysteem zodat ik geen gaten in de muur hoef te boren, ideaal en echt een aanrader! Zo kun je je posterwand nog vaker afwisselen!

Nieuwe posters

Ik heb laatst weer een flink aantal lijsten en posters uitgekozen bij Poster Store. Uiteraard ben ik weer voor zwart wit gegaan (hoe kan het ook anders bij mij). Maar ik heb nu wel 3 sets “verschillende zwart-wit”. Zo had ik al de “witte” posters, waar wit het meest aanwezig is. Nu heb ik ook een set “zwarte” posters die voornamelijk zwart zijn. Daarnaast heb ik ook nog een set “contrast” posters. Ik dacht ze eerst in deze genoemde sets op te hangen maar toen ik eenmaal aan het wisselen ging vond ik het ook wel leuk deze te combineren. Ik heb op dit moment dus 2 zwarte posters hangen met 3 contrast posters. Oké, ik snap dat jullie waarschijnlijk alleen zwart-wit zien maar voor mij is het duidelijk verdeeld haha. Ook heb ik een aantal houtkleurige lijsten toegevoegd om het geheel wat warmer te maken.

posterwand
lijsten

Inspiratie voor posterwanden

Heb je nog wat meer inspiratie nodig voor je eigen posterwand? Ik zocht de mooiste van Instagram voor je uit:

zwart wit posters
posters
jellina detmar
posterwand maken doe je zo

Fotocredits: @instarieur @inmarlenasworld @_helengrundy @jellinadetmar @laloetje_

Lees ook eens:
Ode aan de vlinderstoel
Trendalert: Vitrinekast in je interieur
Huis schoonmaken in 60 minuten