Zoals jullie weten heb ik al lange tijd eentje in huis. Sinds kort heb ik er ook nog een nieuwe variant bij…  Dat bracht me op het idee om een blog te schrijven met een ode aan de vlinderstoel!

Lederen vlinderstoel

De meest bekende vlinderstoel van dit moment is toch wel de lederen vlinderstoel.  Hij past perfect in een industrieel interieur maar is ook super te combineren in een wit of urban jungle interieur. Het voordeel van leder is natuurlijk dat deze super eenvoudig in onderhoud is. Eenvoudig af te doen met een doekje en hij is weer schoon. Zelf heb ik een cognackleurige maar ze zijn er bijvoorbeeld ook in mooi zwart leer. 

lederen vlinderstoel
zwarte vlinderstoel

Rotan vlinderstoel

Mijn nieuwe stoel is van rotan. Het geeft een luchtigere uitstraling doordat je er doorheen kunt kijken.  De rotan vlinderstoel komt van Sweet Living Shop en is in diverse kleuren verkrijgbaar. Ik twijfelde tussen zwart en naturel maar heb uiteindelijk gekozen voor zwart.  Rotan is natuurlijk helemaal trendy op dit moment en past ook nog eens in vrijwel elk interieur.

rotan vlinderstoel
vlinderstoelen

Canvas vlinderstoel

Naast rotan en leder kun je ook kiezen voor een canvas vlinderstoel.  Zelf denk ik dat deze misschien nog wel het lekkerste zit want bij de andere stoelen is een kussentje in je rug toch wel fijn voor extra comfort en dat lijkt me bij deze niet nodig.  Voor mij (nouja vooral voor onze knoeikindjes) is een stoffen stoel echter echt geen optie. Ik geef het een week voordat deze al vol vlekken zit.

witte stoel

Vlinderstoelen met opdrukken

Wil je van je vlinderstoel echt een eyecatcher  maken dan kun je kiezen voor een variant met een opdruk.  Ze zijn wat lastiger verkrijgbaar maar na een goede zoektocht kun je er vast en zeker een vinden!

stoel

Fotocredits: @js.interior @jenninkodissa @sandrarojo

Welke vinden jullie mooier? Mijn lederen stoel of mijn nieuwe rotan stoel?