Begin van het nieuwe jaar dus ook tijd om weer vooruit te gaan kijken. Voor we het weten is het voorjaar alweer daar en zitten we prinsheerlijk in het zonnetje in onze tuin. Tijd om dus je tuin voor te bereiden! Weg die oude tuinkussens en blaas je oude tuinset eens nieuw leven in!

Oude tuinset

Moet je er niet aan denken om weer een jaar met je oude tuinset te doen en droom je stiekem van een nieuwe loungeset maar heb je er nou eenmaal geen groot budget voor klaarliggen? Geen paniek! Ik ga je een aantal tips geven om je oude tuinset nieuw leven in te blazen. Dat is ten eerste super gemakkelijk, enorm duurzaam (helemaal van deze tijd) en ook nog eens budgetvriendelijk! Wat wil je nog meer? Heb je nog helemaal geen tuinset? Budgettip: koop een oude set via marktplaats (of haal gratis op!) of ga eens langs de kringloopwinkel. Jij hebt immers deze handige tips van mij om de set er weer piekfijn te laten uitzien!

oude tuinset

Tuinkussens

Kijk eens goed naar wat je hebt. Is het daadwerkelijk de tuinset die wel aan een onderhoudsbeurt toe is of zijn het stiekem alleen de tuinkussens. Nieuwe, frisse tuinkussens op je tuinset kunnen al een wereld van verschil maken. Bekijk even wat voor soort kussens je wilt hebben en denk daarbij vooral aan comfort. Kies bijvoorbeeld voor hoge tuinstoelkussens. Deze zijn perfect voor verstelbare tuinstoelen.

tuinkussens
tuinstoelkussens

De set zelf

Is de tuinset zelf ook wel aan een onderhoudje toe dan kun je dit natuurlijk ook eenvoudig zelf doen. Heb je een houten tuinset dan kun je deze helemaal opschuren en opnieuw in de lak zetten. Ik geef toe dat het wel een flink karweitje is maar bedenk je eens in hoeveel geld je hiermee bespaart. Ineens werd je een stuk vrolijker van dat schuren! Heb je een kunststof tuinset en is de kleur vaal geworden of is je witte tuinset gelig geworden door de zon? Verf hem! Even googlen op kunststof verven en je ziet meteen welke verf je nodig hebt en hoe je het beste te werk kunt gaan.

tuinset

Aankleding

Natuurlijk wil de aankleding ook wat. Een leuk tafelkleedje op het tafelblad en een gezellig plantje zorgen ervoor dat het oog van je visite niet meteen op je tuinset valt. Hang ook wat gezellige lampjes op. Benieuwd hoe ik mijn tuin gezellig maakte vorig jaar? Lees dan mijn blog over “mijn nieuwe tuintje“.

tuin aankleden

Hebben jullie de volgende blogs ook al gelezen?
De meest inspirerende tuinen van instagram
5 tips waarop je moet letten bij het kopen van een loungeset
3 handige tips voor het kiezen van tuinmeubilair