Ik schreef al een eerder een blog waar je op moet letten wanneer je een tuinset wilt kopen maar dat bracht me op het idee voor een nieuwe blog: waar moet je namelijk op letten bij het kopen van een loungeset? Ik geef je 5 handige tips voor het kiezen van jouw meest comfortabele loungeset!

Tip 1: Welk model?

Allereerst beginnen we weer bij de basis. Je wilt dus een loungeset maar welke vorm moet hij hebben? Er zijn namelijk heel veel mogelijkheden dus je moet kijken waar je wensen precies liggen. Ga je voor een grote hoekbank of kies je voor 2 lossen loungebanken? Of kies je voor een loungebank met 2 lossen stoelen. Het is allemaal mogelijk. Zelf hebben wij gekozen voor een chaise longue. Het beviel zo goed dat we ook binnenhuis voor een chaise longue hebben gekozen! Het voordeel van comfortabel “liggen” en toch niet teveel ruimte kwijt zijn in onze kleine tuin.

Vind je nou het grootste nadeel aan een loungeset dat je niet zo eenvoudig kan tafelen buiten? Nou, think twice want daar zijn tegenwoordig ook weer modellen op verzonnen namelijk een Dining Loungeset. Het comfort van een loungeset maar wel inclusief hoge tafel om te dineren.  

Tip 2: Welk materiaal?

Je hebt nu het model van je loungeset gekozen maar nu sta je voor nog een belangrijke vraag: Waar moet je loungeset van gemaakt zijn? Ga je voor een teakhouten loungeset die ook meteen veel luxe uitstraalt? Wil je juist een strakkere look en ga je voor aluminium? Of kies je voor warmte en ga je voor wicker? Er is genoeg keuze dus even orienteren welk materiaal het beste bij jou past!

loungeset

Tip 3: Type kussens

Naast het type materiaal moet je ook nadenken over het soort kussens dat je wilt hebben. Houd je van een harde, stevige zit dan moet je ook op zoek naar hardere kussens. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor plofkussens. Houd er wel rekening mee dat na verloop van tijd alle kussens wat “zachter” worden door het gebruik. Je kunt ook kiezen voor All Weather kussens. Deze kun je het hele jaar door buiten laten liggen. Wijzelf hebben deze ook. Ideaal ook met kinderen als ze weer eens knoeien want je kunt ze eenvoudig met een doekje afdoen.

Tip 4: Opbergen

Wij hebben onze loungeset onder een overkapping staan en wij hebben (zoals hierboven al te lezen was) all weather kussens. Hierdoor hoeven wij geen kussens op te bergen maar bij vele stoffen kussens moet dit wel. Nu zag ik laatst dat veel loungesets ook een ingebouwde box hebben (op het hoekgedeelte) waar de kussens in kunnen worden opgeborgen. Hoe handig is dat?! Wellicht even over deze optie nadenken dus en anders kun je ook altijd nog kiezen voor een losse kussenbox.  

tips loungeset

Tip 5: Bijpassende producten

Vaak heb je keuze uit allerlei bijpassende producten voor je loungeset. Waarschijnlijk denk je meteen “Die heb ik niet nodig”, maar vergis je niet want veel van die producten zijn heel erg handig! Wij hebben bijvoorbeeld bijpassende hockers besteld bij onze loungeset. Tevens hebben we een tafeltje besteld. Natuurlijk kun je jouw loungeset ook combineren met andere producten maar zelf vind ik het wel heel mooi dat dit allemaal van hetzelfde materiaal en design is. Vraag dus ook zeker welke bijproducten er beschikbaar zijn.