Okay, een nieuwe tuin is het eigenlijk niet maar terwijl ik dit typ zit ik wel in (in mijn ogen) mijn ideale tuintje. Ik laat jullie in deze blogpost mijn nieuwste aanwinsten zien. Een klein beetje tuininspiratie dus!

Een witte muur

Als ik iets in mijn hoofd heb zitten… een tijdje terug vroeg ik via mijn stories of ik de gevel wit moest verven. De meningen waren verdeeld maar een meerderheid zei ja. Mooi, want hiermee kon ik Jim overhalen dat het mooi zou zijn. De voorkant van ons huis is ook wit dus het past perfect bij het hele huis. Ik ben zo blij met het resultaat. Het ziet er een stuk frisser uit en ik vind stiekem dat de tuin er ook groter door lijkt.

Loungeset

Nieuwe tuintafel

Zo’n 5 jaar geleden toen we onze eerste zomer in onze tuin hadden, kochten we in de uitverkoop een tuintafel met 4 stoelen. Net als met ons hele inrichting op dat moment was het een vrij brave keuze. Niets mis mee en we hebben er ook 5 jaar plezier van gehad maar ineens vond ik hem te groot voor onze tuin. We hebben een tuintje van 6 bij 8 meter dus zo’n tuintafel neemt best veel ruimte al in. Als we het zwembadje in de zomer hadden opstaan moest de tuintafel voor de poort gezet worden. Niet ideaal dus. Tijdens een BBQ laatst zei ik tegen Jim dat ik een kleinere set wilde en hij was het eigenlijk wel met mij eens. Tijdens de BBQ zette ik hem nog op marktplaats en meteen na de BBQ werd hij al opgehaald. Onze nieuwe tuinstoelen komen van Ikea. Het is de TUNHOLMEN tuinstoel. Ideaal want ze zijn te stapelen. De tafel (valencia) kochten we bij Karwei. Bij Karwei kun je ook goed terecht voor verstelbare tuinstoelen. Hier hebben wij zelf niet voor gekozen, maar mocht je graag verstelbare tuinstoelen willen dan kun je hier een kijkje nemen.

Nieuwe tuinset

Mooie planten

Tijdens mijn zwangerschap had ik ergens het idee gekregen dat paars in de tuin wel leuk zou zijn. Nou, ik en kleur gaan gewoon niet samen dus ik doneerde de paarse plantenbakken laatst aan mijn zus en kreeg een prachtige nieuwe van Capi Europe terug. Het mooie van die potten is dat ze lijken op stenen potten maar ze zijn van kunststof. Deze zijn dus licht van gewicht en ook nog eens weersbestendig. Ik weet zeker dat ik de komende jaren nog meer Capi potten in mijn tuin ga zetten want ik vind ze echt prachtig. Wij hebben de Capi Urban Tube in de kleur original black. We kochten een Pinus Nigra voor er in. Deze wilden we al een hele tijd kopen maar nu we deze pot hadden, hadden we meteen een goed excuus om hem te halen. De pot met plant staan echt perfect voor de mooie nieuwe witte muur. Al zeg ik het zelf hihi.

capi tube

Waterton

Hij stond al jaren op onze wishlist: een regenton. In een opwelling namen we hem laatst mee van het tuincentrum. Ondanks dat hij zo groot is past hij perfect in onze tuin. Ik vind het ook erg leuk dat er plantjes bovenop kunnen zodat hij niet alleen praktisch is maar ook nog eens mooi. Waarom ik een regenton wilde? Wist je dat we gemiddeld zo’n 2.220 liter drinkwater per jaar in onze tuin gieten. Terwijl er in Nederland (zeker in de herfst hih) genoeg regenwater is. Zonde dus om dat niet te gebruiken.

Benieuwd naar de before? Check dan mijn instagram account!
Ik maakte trouwens ook nog een dromenvanger voor in de tuin.