Zelf heb ik natuurlijk een donkergrijze keuken. Iets wat Jim destijds heeft uitgekozen. Ik zou het liefste voor een zwarte keuken gaan in de toekomst. Mijn liefde voor donkere keukens is groot zoals je kunt zien.

Zwarte keukens

Op Instagram kom ik ook steeds vaker de mooiste zwarte keukens tegen. Het leek me daarom leuk om een inspiratieblog voor jullie te schrijven met daarin de mooiste 9 zwarte keukens van Instagram. In willekeurige volgorde deel ik ze met je hieronder:

Nr. 1: De prachtige keuken van @carineboersma

Deze keuken is strak, modern en toch zo sfeervol met alle houten accessoires en prachtige houtkleurige jaloezieën. De inductie kookplaat is prachtig geïntegreerd in het kookeiland. De ingebouwde afzuigkap is natuurlijk ideaal!

zwarte keukens

Nr. 2: De welbekende keuken van @huizedop

Wie kent deze keuken nou nog niet?! Het is natuurlijk de prachtige keuken van Judith van Huizedop. De prachtige grijze muur, de oude planken aan de muur, de prachtige accessoires… je raakt niet uitgekeken. Ideaal ook het bargedeelte aan deze keuken. De krukken vallen netjes onder het aanrechtblad weg.

zwarte keuken schoonmaken

Nr. 3: Een zwarte keuken kan ook in een karakteristieke woonboerderij

Dit is echt mijn droomkeuken! Hoe prachtig is de keuken van @boerderij_1652 ? Een perfecte combinatie van zwart/wit en natuurlijke materialen. Alles wat ik nu zou zeggen over deze keuken zou een tekortkoming zijn. Houd het dus maar gewoon bij bewonderen!

keuken zwart

Nr. 4: De zwarte keuken van @manieke

Heb je het over zwarte keukens dan kan de keuken van Manieke natuurlijk niet ontbreken. Zowel de keuken als de muur en het plafond is zwart. Natuurlijk heeft ze ook gebruik gemaakt van zwarte accessoires. Zo heeft ze onder andere zwarte keukengrepen, zwarte stopcontacten en zwarte kranen. En hoe perfect past zelfs haar zwarte prullenbak erbij? Houd je van zwart? Dan is dit wellicht jouw droomkeuken!

hele zwarte keuken

Nr. 5: De perfecte combinatie van landelijk en industrieel

Het interieur van @Trijntje__visser laat zien dat een zwarte keuken ook prima te combineren is in een landelijk interieur. Door de zwarte kleur past hij perfect in de combinatie landelijk industrieel die in het interieur is toegepast.

landelijke zwarte keuken

Nr. 6: De prachtige zwarte keuken van @huisindebocht

Wat een plaatje is de keuken van Monique. Hij past echt perfect bij de zwarte jaloezieën en de prachtige gietvloer. Alles bij de hand en een enorm werkoppervlakte. Mocht ik ooit verhuizen en een nieuwe keuken moeten kopen, dan zal ik deze keuken zeker in mijn gedachte nemen!

strakke moderne zwarte keuken

Nr. 7: Het perfecte plaatje van @Mirandadriehuizen

Wat meteen opvalt is natuurlijk de gigantische bar met 6 barkrukken eraan. Hier kun je dus met het gehele gezin ontbijten! Ik zie het al helemaal voor me: een man die zich helemaal uitslooft in de keuken en jij, zittend met een wijntje aan de bar, kijkend naar die mooie man van jou.

zwarte keuken inspiratie

Nr. 8: De eyecatcher keuken van @carolien_manning

Heel modern en strak: dat zijn de kenmerken van deze keuken. De prachtige Ixxi op de achtergrond zorgt er precies voor dat je aandacht naar de prachtige keuken wordt getrokken. Ik vind die 3 lampen ook echt prachtig!

donkergrijze keuken

Nr. 9: De nieuwbouw keuken van @nieuwbouw.2zh

Tot slot deze prachtige keuken. Een moderne keuken zonder grepen. Perfect in balans!

nieuwbouw keuken

Ik ben benieuwd… welke is jullie favoriet?

Heb je ook de volgende blogs al gelezen?
Je voorraadkast indelen, opruimen en schoonmaken
Je keuken schoonmaken in 5 stappen
De mini make-over van onze keuken voor minder dan €250
Mijn nieuwe espressomachine: de Sage the Oracle Touch