Inmiddels wonen we al 7,5 jaar in deze woning. Hoewel zowat alles inmiddels vervangen is, hebben we nog steeds dezelfde keuken. Tijd voor wat veranderingen! Ik deed een mini make-over in onze keuken.

Mini make-over van de keuken

Voordat ik begin met de mini make-over van onze keuken, neem ik jullie mee naar de huidige stand van zaken. We hebben 7,5 jaar geleden gekozen voor een moderne, donkergrijze keuken. Toen hadden we heel veel grijs in huis. Zoals jullie allemaal weten is mijn liefde voor zwart inmiddels ook uitgerold in huis en hebben we eigenlijk nauwelijks grijs nog. Het liefste zou ik dus een matzwarte keuken willen of juist een witte om voor meer licht in huis te zorgen. Gelukkig heb ik nog een man met verstand want die vindt het zonde om een keuken, die nog in perfecte staat is, te vervangen. Toen ontstond het idee om een mini make-over te doen in de keuken.

mini make over keuken

Keukengrepen vervangen

Ik wilde de RVS keukengrepen vervangen voor zwarte. Helaas waren de maten van de grepen niet standaard dus kon ik ze niet zo 1.2.3. vinden. Uiteindelijk vond ik ze bij Online Deurbeslag Shop. In slechts een paar minuten verving ik (ja, ik had er Jim nauwelijks voor nodig) de RVS grepen. Een heel ander gezicht meteen, dat zwart! Wellicht dat ik onze deurgrepen binnenkort ook allemaal vervang naar zwarte deurgrepen. Met een klein budget krijg je toch een groot verschil!

keukengrepen vervangen
espresso apparaat

Accessoires in de keuken

Ook deelde ik een tijdje geleden al mijn drankenrek boven het aanrecht. Iets wat al langere tijd op ons lijstje stond. Ik vond een lokaal bedrijfje in mijn eigen woonplaats die deze naar wens kon maken. Op deze manier staat de drank niet meer rommelig onze kelder en blend de keuken net iets meer in onze industriële interieur. De zwarte keukengrepen komen dan ook weer perfect terug in het zwarte staal van het drankenrek.

Op onderstaande foto’s zie je trouwens nog de oude keukengrepen! Wat een verschil hé!

drankenrek
dranken rek

Ook maakte ik een accessoire plankje van wat resthout en 2 beugels. Super low-budget en echt enorm praktisch want zo kun je toch accessoires in de keuken kwijt, maar je behoudt wel je werkblad ruimte zoveel mogelijk!

keukenaccessoires

Welke wensen heb ik nog?

Aangezien we nu 7,5 jaar de keuken en dus ook de apparatuur hebben, verwacht ik dat we het één en het ander binnenkort wel moeten vervangen. De combi-oven is bijvoorbeeld al jaren stuk (de ovenfunctie doet het nog, maar de magnetronfunctie helaas niet meer) dus die zou ik graag willen vervangen voor een zwarte variant. Ook zou ik ooit het gedeelte tussen het aanrecht en de afzuigkap willen vervangen voor zwarte tegeltjes. Wensen mag je blijven houden. Ik ben in ieder geval al heel blij met deze mini make-over!

Heb je deze blog ook al gelezen?
Mijn nieuwe espressomachine: de Sage the Oracle Touch