Ik start mijn dag elke dag met een bak thee op het werk. Ook gedurende de dag drink ik thee. Je kunt dus wel stellen dat ik echt bij #teamthee hoor in plaats van #teamkoffie. Sinds kort zweef ik er alleen een beetje tussenin en dat komt door mijn nieuwe espressomachine van Sage: de Sage the Oracle Touch.

Espressomachine Sage Oracle Touch

Ik ontving een tijdje terug een bericht van Sage of ik een espressomachine van ze wilde testen. Dat laat ik me geen twee keer zeggen. Ik ben geen koffieliefhebber en Jim ook niet maar we vinden het beide wel iets hebben om s’avonds een bakje koffie te nemen (lekker burgerlijk om 20u na een lange werkdag). Hoort toch wel een beetje bij onze leeftijd nu we beide 30+ zijn. Met de Sage the Oracle Touch kun je zoveel kanten op dat het de ideale manier is van koffie leren drinken. Daarbij is het natuurlijk ook een plaatje in de keuken!

grijze keuken

Latte Macchiato, Cappuccino of Long Black

Voor mij was koffie gewoon koffie en daarop heb je variaties met melk en een toffe naam die koffie iets aantrekkelijker doen klinken. Inmiddels weet ik er al veel meer van. Zo is een Latte Macchiato laagjes melk tussen espresso geschonken(waarschijnlijk wisten jullie dit allang). Ook duurde het even voor ik in de gaten had hoe ik een normale koffie kan zetten met de espressomachine. Blijkbaar heet dat dan dus een Long Black. En dan al die instellingen nog… Zo kun je de intensiteit van de koffie, de melktextuur en temperatuur aanpassen. En dat gaat dus super eenvoudig via het touchscreen (met mooie plaatjes!!)

espressomachine sage the oracle touch

Koffiekunst

Toen ik laatst jarig was kreeg ik van de neef van Jim echt super lekkere verse koffiebonen. Dat daar zoveel verschil in kan zitten wist ik niet. De koffie wordt veel beter verpulvert doordat de bonen niet zo hard zijn. Waarschijnlijk doordat de goedkopere koffiebonen uit de supermarkt natuurlijk langer in de supermarkt liggen. Ook kreeg ik een boek met daarin uitleg hoe je koffiekunst kunt maken. Je weet wel: zo’n prachtig hartje op je cappuccino (en dat is dus de makkelijkste, je kunt ook hele eilanden met dolfijnen maken). Ik wil dat dus ook zo graag kunnen. Zie je het voor: iemand vraagt om een cappuccino en dan kom jij met zo’n super vet barista-waardige bak aanzetten. Ik moet nog even oefenen maar wellicht lukt het me ooit!