Misschien loop ik een beetje op de tijd vooruit, maar voor je het weet mag ik Jake zijn kamer inrichten als echte tienerkamer! Ik kan niet wachten. Hoewel ik kinderkamers stylen echt helemaal te gek vind, zie ik ook echt wel een uitdaging in een mooie tienerkamer inrichten. Tijd om alvast inspiratie op te doen en de 5 mooiste tienerkamers van Instagram te delen.

Tienerkamers

Een tienerkamer inrichten lijkt me best lastig. Ze voelen zich immers nogal snel te groot voor iets maar zijn eigenlijk nog niet volwassen genoeg voor een (saaie) stijlvolle kamer. Je moet dus precies de middenweg vinden. Vervolgens kom je voor nog meer moeilijke keuzes te staan: kies je voor een mooi eenpersoonsbed of kies je juist voor een twijfelaar of tweepersoons bed? Voor je het weet zijn ze al weer een fase verder en vragen ze om een groter bed. Ik zou wel investeren in een goede boxspring. Waar een goed matras voor hun gewicht als kleine kinderen nog niet zo belangrijk was, sjouwen ze nu als tieners op school de hele dag met zware boekentassen, dus is een comfortabel bed wel echt een must.

Top 5 mooiste tienerkamers

Beter goed gejat dan slecht verzonnen. Dat is natuurlijk niet echt zo. Gebruik vooral de stijl van jezelf en volg ook de wensen van je tiener. De volgende foto’s kun je echter wel als inspiratie gebruiken om te zien welke stijl een tienerkamer kan hebben. In willekeurige volgorde deel ik mijn top 5 mooiste tienerkamers met je:

Thuis.bij.assie

Deze tienerkamer is van de jongste zoon van @thuis.bij.assie. Hij is 10 jaar oud en koos zelf grijs en zwart uit. Het mooie bakstenen behang boven de zwarte lambrisering geeft net een stoerder effect aan de kamer.

grijze tienerkamer

Ensuus

Een hele andere kamer dan die hierboven, is de tienerkamer bij @ensuus. Haar dochter Evie heeft een prachtige kamer. Zelf wilde ze het liefste posters van haar idolen aan de muur hebben, maar als je moeder stylist is dan komen er mooie lijstjes waarvan je de inhoud gemakkelijk kunt aanpassen. Soms een idool en soms een stylish plaatje.

meisjes tienerkamer

D.a.i.l.y.d.e.t.a.i.l.s

Nog een tienerkamer die echt gezien mag worden is de kamer van de zoon van @d.a.i.l.y.d.e.t.a.i.l.s. Corine heeft 4 kinderen dus ze kan genoeg creativiteit kwijt. Ondanks dat het echt mooi gestyled is, is deze kamer wel erg stoer gebleven!

stoere tienerkamer

Fischle1976

Deze kamer vind ik ook erg mooi. @fischle1976 heeft zacht roze gecombineerd met bruin en vooral erg veel wit. Hierdoor heeft de kamer een schattige maar ook frisse uitstraling gekregen.

tienerkamer inrichten

El_kedageenfeestje

Dit is meer een kamer voor Jake denk ik zo. Hij houdt namelijk wel een beetje van rommel. Maar dat je rommel ook prachtig kunt styleren laat @el_kedageenfeestje zien.

tienerkamers

Heb jij de volgende blogs ook al gelezen?
8x de mooiste kinderkamers van Instagram
5x de mooiste zwarte badkamers van Instagram
9x de mooiste zwarte keukens van Instagram
De meest inspirerende tuinen van instagram
Groeien op Instagram? Met deze 5 tips gaat dat lukken