Binnenkort hoop ik 20K volgers aan te tikken op Instagram. Iets waar ik vroeger echt nooit van had kunnen dromen dat ik dat punt zou bereiken. Super trots natuurlijk! Ik merk dat ik de laatste tijd enorm veel vragen krijg van beginnende Instagrammers. Hoe groei je op Instagram? Tijd om daarom 5 tips met je te delen.

Tip 1: Maak goede foto’s 

De allerbelangrijkste tip om te groeien op Instagram is dat je aantrekkelijke en kwalitatief goede foto’s maakt. Zelf zou je ook geen blurry foto’s liken op Instagram toch? Nu hoef je niet direct een spiegelreflexcamera van over de 1000 euro aan te schaffen. Ik maak namelijk ook gewoon foto’s met mijn telefoon. Ik heb wel een nieuw model, want camera’s op smartphones verbeteren nou eenmaal telkens. Kun jij nou niet de nieuwste iPhone aanschaffen? Ik bedoel… ik begrijp echt wel dat het een flinke investering is. Kies dan voor een refurbished telefoon. Zo schaf je bijvoorbeeld een Refurbished iPhone 12 Pro (de nieuwste) een stuk goedkoper aan, dan wanneer je hem nieuw zou kopen. Dikke tip wel: schaf je een refurbished telefoon aan, let er dan wel op dat deze het Keurmerk Refurbished draagt. 

Tip 2: een aantrekkelijke feed 

Als je eenmaal mooie foto’s hebt gemaakt, moet je ervoor zorgen dat je feed één geheel wordt. Ga foto’s dus niet teveel nabewerken, maar zorg er juist voor dat ze een bepaald kleurenpalet hebben. Wissel close-ups af met overzichtfoto’s en wissel ook af qua ruimtes. Hoewel mijn waskamer het bijvoorbeeld het beste doet, post ik deze niet te vaak. Dit zou er ook raar uit zien op de feed. 

groeien op instagram tips

Tip 3: Let niet op een ander

Let niet op een ander en wees vooral geduldig. Ik zag mijn volgers letterlijk gelijk oplopen met een ander account, maar toen kwam de dag dat zij ineens als een speer ging. Inmiddels heeft zijn ruim 100K volgers. Natuurlijk ben ik weleens jaloers, maar ik ben ook reëel… Je kunt niet zien hoeveel tijd iemand in Instagram stopt. Daarnaast heb je soms ook gewoon “geluk” nodig. 

Tip 4: Wees actief op Instagram 

Je leest het vaak: wees actief op Instagram. Dit is dan ook echt de gouden tip. Instagram meet precies waar jij je mee bezighoudt wanneer je Instagram opent. Hoe lang je actief bent, maar ook wat je doet. Wanneer jij veel actief bent, zal Instagram dit belonen in de vorm van zichtbaarheid. En hoe meer mensen jouw account en foto’s zien, des te gemakkelijker je kunt groeien op Instagram. Dus;

  • like foto’s van anderen 
  • reageer op anderen
  • reageer op je eigen reacties onder je post 
  • volg actief anderen 
  • bekijk stories en reels van anderen (en reageer daar dan ook weer op) 
  • plaats regelmatig nieuwe content (maar kwaliteit gaat boven kwantiteit)
instagram groeien

Tip 5: Doe vooral waar je energie uit haalt 

Volgers hebben is natuurlijk niet het allerbelangrijkste in de wereld. Doe vooral wat jou gelukkig maakt. Ik ben op Instagram begonnen om anderen te inspireren en om er zelf inspiratie uit te halen. Inmiddels heb ik contact met vele mensen wat de community extra leuk maakt. Als je er geen plezier meer in hebt, zul je het toch echt anders moeten doen!