Omdat de dagen steeds langer worden en de thermostaat gelukkig niet meer continu aanslaat, is het belangrijk om nu alvast na te denken over je verlichting deze zomer.

Zomerverlichting

In de zomer vraagt je verlichtingsplan misschien om wat veranderingen ten opzichte van de winter. Dit kan heel eenvoudig door wat lampen te vervangen voor luchtige modellen maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om verlichting te verplaatsen. Mocht je een hanglamp willen verplaatsen dan moet je zeker even mijn eerdere blog lezen over het verplaatsen van een lichtpunt. Vloerlampen verplaats je eenvoudig naar een donkere hoek van het huis. De rest van het huis blijft redelijk lang verlicht door de zon tijdens de zomertijd. Wil je wel je lampen vervangen kies dan voor een zomerse stijl. Denk hierbij aan zachte materialen en lichte kleuren. Rotan, riet en hout en ook lichte stoffen doen het goed. Wissel je robuustere lampen gewoon weer om als het winter wordt. Zo blijf je lekker afwisselen!

Tuinverlichting

Sinds kort heb ik ook 2 mooie nieuwe lampen van Directlampen.nl in de tuin. Deze buitenlampen zijn in de winter bij ons van essentieel belang wanneer we even iets uit de schuur moeten halen of wanneer we via de achtertuin thuis komen. Toen de lichtbronnen een tijdje geleden kapot gingen was dat meteen een goede aanleiding om de lampen ook te vervangen voor lantaarns die beter bij onze tuin passen. Eerst hadden we namelijk nog wel wat RVS in huis, maar dat is inmiddels bijna allemaal vervangen. Deze antracietkleurige lampen passen veel beter bij onze tuinset en overkapping. Let overigens niet op de nog ietwat treurige foto. Helaas is mijn tuintje nog niet helemaal zomerklaar.

Heb je overigens ook mijn blog gelezen voor wanneer je op vakantie wilt in eigen tuin? Check vooral ook even die tuinbioscoop die je kunt maken!

tuinverlichting
buitenlamp

Energie besparen

Bij de zomer hoort ook een lagere energierekening. Zoals ik eerder al eens schreef hebben wij al een enorm lage energierekening. Wil jij nou ook besparen deze zomer? Zorg er dan voor dat je ook wat verlichting opbergt. Als je de lampen nou eenmaal niet in huis hebt kun je ze ook niet op de automatische piloot elke avond aanzetten. Dit is zeker ook niet nodig wanneer je de avonden buiten in de tuin doorbrengt. Heb je niet zoveel opbergruimte? Kies er dan voor om deze zomer alle lampen eens te vervangen door led-verlichting. Hoe meer je bespaard op je energierekening, des te meer drankjes je kunt drinken op een terrasje deze zomer!