Waarschijnlijk voor jullie heel herkenbaar wanneer ik zeg dat de meeste partners niet heel blij zijn met de vele veranderingen in huis. De vele schroefgaten in de muur, het verven van muren en het verplaatsen van meubels, ga zo maar door. En dan heb ik het nog niet eens over een lichtpunt verplaatsen doordat de meubels weer eens ergens anders staan. Maar dat is vanaf nu verleden tijd.

Lichtpunt verplaatsen

Een tijdje geleden kwam ik in contact met Lightswing. Een geschenk uit de hemel kan ik wel zeggen want als ik ergens een hekel aan heb zijn het kabelgoten op het plafond. Het ziet er een stuk rommeliger uit en je oog wordt er toch naar getrokken als je naar de lampen kijkt. Wij hebben een nieuwbouwhuis waarbij lichtpunten al bepaald waren. Op een tekening is dat super moeilijk te zien dus het leek in eerste instantie prima bedacht door het bouwbedrijf. Eenmaal in ons huis zagen we dat het lichtpunt dat “boven de eettafel” zou zijn, eigenlijk iets te veel richting de keuken zat. Wellicht ook omdat onze keuken nou eenmaal vrij groot is opgezet. Kortom daar moest een oplossing voor gevonden worden.

eetkamer

Verlichting eettafel

De eerste oplossing die we hadden was de meest voor de hand liggende en wellicht ook simpelste oplossing: we kozen voor spots. Deze konden we richten op de eettafel waardoor we toch licht op de juiste plek hadden. Mja, laten we heel eerlijk wezen. Een spot is nou niet echt een toevoeging aan een romantisch dinertje. Al snel kochten we daarom 2 hanglampen. Heel leuk natuurlijk maar het lichtpunt zat op de verkeerde plek. We kozen daarom (tot grote ergernis van mij) voor een kabelgoot naar 2 plaatsen waar we de lampen ophingen.

eettafel hanglampen

De Lightswing

En toen kwam ik dus in contact met Lightswing. Dat is een ophangsysteem waarmee je gemakkelijk een lichtpunt kunt verplaatsen. Het is een balk die je tot 80 centimeter kunt verplaatsen. Daarnaast kun je hem ook nog eens 360 graden draaien. Ideaal dus als je een langwerpige eettafel eens wilt draaien. Dan draai je je lampen eenvoudig mee. Nu heb ik natuurlijk 2 lampen maar ook daar heeft Lightswing aan gedacht: De Lightswing Twin. De Lightswing is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Ik heb gekozen voor zwart omdat dat het beste past bij ons interieur, onlangs geverfde eettafel en hanglampen maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor wit, koper, RVS en messing.

eettafel
verlichting verplaatsen
lichtpunt verplaatsen
lightswing

Ik ben echt zo blij met de Lightswing. We konden hem meteen goed testen met een verjaardag want toen werden de meubels ook weer flink verschoven. Een lichtpunt verplaatsen is echt verleden tijd!

Update: Inmiddels heb ik hem ook in mijn nieuwe huis hangen. We gebruiken nu de Single, maar zo kunnen we bij het verplaatsen van de tafel, de lamp gewoon meedraaien:

sfeer hanglamp