Ga je deze zomer niet naar een ver, warm land op vakantie? Geen enkel probleem. Met deze tips heb je gewoon vakantie in eigen tuin!  

Chillen in je hangmat

Wat hoort nu echt bij ultiem vakantiegevoel? Inderdaad: Helemaal niks doen! Daarvoor heb je natuurlijk een super comfortabele plek nodig. Vergeet die loungeset (ook lekker natuurlijk maar op vakantie mag dat natuurlijk nog comfortabeler!), kies voor een hangmat. Hoewel je natuurlijk helemaal de vakantievibes krijgt als je jouw hangmat ophangt tussen 2 bomen, snap ik ook wel dat niet iedereen zulke bomen in de tuin heeft staan. In dat geval kun je gelukkig ook nog kiezen voor een hangmat met standaard. Boekje erbij, een zacht briesje, drankje on the side… Helemaal in vakantiesferen!

hangmat
vakantie in eigen tuin

Heerlijk buiten eten

Ik begon natuurlijk al over een lekker drankje erbij. Ga daar ook gewoon voor een echte cocktail. Dat zou je immers op vakantie ook doen, toch?! Zie je jezelf al chillen in de hangmat met een Piña colada in je handen?! Vergeet natuurlijk ook niet het fijnste aan vakanties: altijd buiten eten! Het BBQ’tje aan of maak gewoon een heerlijke frisse salade. En je vergeet dat je vakantie in eigen tuin aan het houden bent!

bbq
buitenkeuken

Echt kamperen

Je kunt natuurlijk elke avond gewoon in je eigen bedje kruipen maar je kunt natuurlijk ook echt gaan “logeren”. Zet een tentje op in de tuin en ga kamperen in eigen tuin.  En hebben we weer een hittegolf in Nederland dan kun je natuurlijk ook gewoon slapen in je hangmat of op een luchtbedje onder de sterrenhemel. Hoe romantisch is dat!?

kamperen in de tuin

Baantjes trekken in je privézwembad

Over die hittegolf gesproken… mocht je het geluk hebben dat het heel erg mooi weer is in Nederland dan kun je natuurlijk ook je eigen zwembad opzetten. Een privézwembad helemaal voor jou alleen. Heb je zin in gezelligheid? Nodig dan vrienden uit voor je eigen poolparty. Laat iedereen drinken en hapjes meenemen. Het is natuurlijk wel vakantie en daar hoort organiseer-stress niet bij!

tuininspiratie

Zomerse avondjes

Hou vooral in gedachte dat je op vakantie ook gewoon een vestje aan doet mocht het iets afkoelen. Ga dus niet te snel naar binnen maar blijf lekker buiten. Zet een heater aan of pak een extra plaid. Zorg ook voor een leuke activiteit tijdens deze leuke zomeravondjes: nodig vrienden uit, doe een spelletje, ga marshmallows roasten, lees een boek… het maakt niet uit zolang die TV maar uit blijft. Heb je toch echt behoefte aan een lekker filmpje? Maak dan je eigen buitenbioscoop zoals hieronder te zien is. Dat is pas echt vakantie in eigen tuin vieren!

thuisbioscoop
tuin bioscoop

Fotocredits: @huisnummer19 @marks_and_rowe_interiors @at_angies_place @thehomerebel @marzena.marideko