Toen ik een tijdje geleden in contact kwam met M line en zij vroegen of ik het nieuwe M line TeamNL matras wilde testen, hoefde ik geen moment na te denken. Een goede nachtrust is zo belangrijk en heeft zoveel effect op je dagelijks leven. Inmiddels lig ik er alweer meer dan een maand op en deel ik hierbij mijn review van het M line TeamNL matras

M line TeamNL: Eerste indruk

Mijn eerste indruk van het matras was: “Huh, zit hier een matras in?” Er werd namelijk een compacte doos bezorgd. Ik kon me haast niet voorstellen dat het matras hierin zat, maar niets was minder waar. Hoewel je denkt dat het matras dan, omdat hij zo klein was opgerold, wel even nodig heeft om uit te liggen, vertelde de bijgeleverde folder dat hij na 10 minuten al klaar voor gebruik was. Er stond ook in de folder dat ik geen topper meer nodig had, dus die heb ik meteen weggedaan. En inderdaad na 10 minuten was het matras helemaal al in perfecte staat, klaar om op te liggen! Daarnaast las ik ook in de folder dat het matras een afritsbare tijk heeft die je kunt wassen op 60 graden. Ideaal!

nieuw matras
mline teamnl
matras uitkiezen

Na 1 week slapen:

Tijd om eens te gaan testen. M line gaf aan dat je lichaam een maand moet wennen aan het nieuwe matras. Ik beschrijf daarom elke week mijn ervaringen en die van Jim. Laten we beginnen met week 1: De eerste nacht was erg wennen. Jim werd veel wakker omdat het matras wat harder is dan dat we gewend zijn. Ik daarentegen vond het juist een zacht matras (zo zie je maar dat meningen kunnen verschillen). De tweede nacht ging al een stuk beter. Ikzelf had de eerste 3 nachten wel last van mijn schouderbladen (ik ben een zijslaper), maar dit verdween langzaam na de 4e nacht. Jim was na 1 week eigenlijk al overtuigd: dit matras bevalt echt prima. 

Na 2 weken slapen:

Inmiddels liggen we alweer 2 weken op het M line TeamNL matras. Hoewel we de eerste week nog wel moesten wennen aan het nieuwe matras, zijn we inmiddels al veel meer gewend. Alsof het matras zich inmiddels heeft gevormd naar ons lichaam. Wat ons wel allebei opviel is dat het bed zo koud is tegenwoordig als we er in stappen ‘s avonds. Dat is logisch want het matras is voorzien van “opencellig hr-schuim” voor optimale vocht- en warmteregulering. Wat trouwens ook nog een leuk weetje van het matras is: de onder en bovenkant hebben een andere hardheid. Je kunt dus altijd je matras nog omdraaien!

Na 3 weken slapen

Nog steeds zijn we enthousiast over het matras. Leuk om te weten: het matras is, in aanloop naar Olympische Spelen, ontwikkeld in samenwerking met topsporters. Veel sporten verlangt nogal wat van je lichaam. Het materiaal (visco-elastisch schuim) zorgt voor een maximale ondersteuning en herstel van je rug en spieren. Toevallig ben ik helemaal niet sportief, dus meestal als ik sport word ik de dagen erna vaak gebroken wakker. Tijdens deze COVID 19 crisis at ik erg veel de eerste week. Ik kwam direct enorm veel aan. Jim bedacht daarom dat het tijd was om 2 Tacx trainers te bestellen en 2 wielrenfietsen. Inmiddels zitten we al 2 weken zo’n 4 dagen per week op de fiets. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog helemaal geen spierpijn heb ervaren! 

Na 1 maand slapen: 

De welbekende slogan van M line: Sleep well. Move better, lijkt dus wel te kloppen. Ik word elke ochtend een stuk frisser wakker heb ik het gevoel. Ik geef dus toe dat je in het begin nog een beetje moet wennen aan het matras. Misschien kwam dit ook wel door de slechte kwaliteit van de topper die wij hadden. Inmiddels zijn we helemaal gewend aan het matras en zijn we er meer dan tevreden over. Je mag bij M line 100 nachten proefslapen op een nieuw matras dus ik zou het zeker proberen als je op zoek bent naar een nieuw matras!

goed matras

Heb je ook deze blogs gelezen:
5 simpele tips voor een goede nachtrust
Een duurzame slaapkamer in 3 stappen
Mijn zoektocht naar een nieuw dekbedovertrek