Zoals jullie wellicht wel meekregen op Instagram was ik zoekende naar mooi nieuw beddengoed. Ik twijfelde heel erg aan welke kleur (zwart, wit of misschien juist wel grijstinten) maar ook aan de opdruk. Ik wil het niet te druk op de slaapkamer maar ik wil wel wat bijzonders. Moeilijk, moeilijk, moeilijk. Ik neem jullie mee in mijn zoektocht naar een nieuw dekbedovertrek.

Mijn andere dekbedovertrekken

Waar ik voorheen altijd zwarte dekbedovertrekken had, heb ik ooit eens een artikel gelezen over het feit dat je meer huisstofmijt hebt op donker beddengoed dan op wit beddengoed. Inmiddels kan ik nergens meer een bron vinden die deze theorie ondersteunt dus ik wil je vooral niet bang maken. Zelf heb ik destijds meteen al het donkere beddengoed weg gedaan. Langzaamaan kocht ik steeds meer wit beddengoed. Zo ook mijn Crispy Sheets dekbedovertrek. Deze is wit met zwarte stippen. Hij ligt echt heerlijk knisperig maar af en toe als ik de kamer binnenkom vind ik dat het patroon echt naar me toe springt. We hebben natuurlijk al een redelijke drukke slaapkamer door alle planten, de bedtafel en de hemel die we gemaakt hebben. Ik wilde daarom weer eens een totaal ander dekbedovertrek. Een minder druk patroon en wellicht ook weer richting het zwart (ik kan immers nergens meer vinden waar ik deze onzin vandaan heb gehaald hihi).

dekbedovertrek

Mijn nieuwste dekbedovertrek

In samenwerking met Emob kwam ik tot Dekbedovertrek Graphite Antraciet. Deze zie je hieronder. Ik moest er even aan wennen maar ben er nu stiekem toch echt verliefd op. Ondanks het patroon oogt het een stuk rustiger. De muur, het bed en het dekbedovertrek ogen nu meer als 1. Daarnaast is de kwaliteit van het dekbedovertrek ook echt goed. Lekker dikke stof waar je zeker niet doorheen kijkt (dit gebeurt nog weleens bij budget winkels). Ik ben helemaal blij met mijn nieuwe dekbedovertrek. Ennem… ik vrees dat ik op zoek ga naar nog meer zwarte/donkergrijze dekbedovertrekken hihi

slaapkamer

 

Welke vinden jullie het mooiste? Ik wissel natuurlijk elke week af (ik droog mijn beddengoed het liefste aan de lucht in plaats van de droger zodat ze hun kwaliteit behouden, dit houdt dus in dat ik niet meteen hetzelfde dekbedovertrek op kan maken). Maar deze nieuwe is zeker een favoriet! Benieuwd hoe ik de bedtafel maakte? Check dan de DIY!