We zitten in een heftige periode als we naar de huizenmarkt kijken. Zowel het verkopen van een woning is moeilijk, als ook het aankopen ervan. Je weet vaak niet wat je moet doen. Wil je een huis verkopen, dan kunnen de de problemen groot zijn. Je moet immers weer een nieuwe woning betrekken en in de huidige markt kan dit voor veel problemen zorgen. Nu kun je er op verschillende manieren voor zorgen dat de woning voor meer verkocht wordt dan je in eerste instantie voor ogen had. Ben je nu benieuwd hoe je dit kunt bewerkstelligen? Lees dan snel verder. In deze blog geven we je enkele tips om je huis verkoopklaar te maken.

Verduurzaming van de woning

Het verduurzamen van woningen is anno 2022 een hot topic. We weten immers allemaal dat er iets moet veranderen om het klimaat ‘te redden’. Het verduurzamen van de eigen woning is dan ook een van de beste dingen die je kunt doen om hieraan bij te dragen. Dit weet je als woningeigenaar, maar ook de potentiële woningkoper is hiervan op de hoogte. Men is dus over het algemeen bereid meer geld neer te leggen voor een duurzaam huis, dan voor een minder duurzaam huis. De woning verduurzamen doe je door de woning bijvoorbeeld te isoleren, zonnepanelen op de woning te plaatsen of een warmtepomp in de woning aan te brengen. Deze investeringen zullen in eerste instantie fors zijn. De waardestijging die de woning echter zal ervaren na deze investeringen zal hier al snel tegen op wegen. Deze investeringen betalen zich dus in mum van tijd uit!

huis verduurzamen

Grote schoonmaak + foto’s

Voordat er foto’s in het huis gemaakt kunnen worden, is het belangrijk dat je een grote schoonmaak in de woning hebt doorgevoerd. Hoe mooier en schoner de woning op de foto’s overkomt, hoe groter de interesse ook zal zijn voor de woning. Nadat de woning volledig opgeruimd en schoongemaakt is, is het tijd om foto’s van de woning te maken. Over het algemeen kan bijvoorbeeld een makelaar Alphen aan den Rijn je hier prima bij helpen. Een makelaar weet immers precies waar kopers op letten en weet dan ook precies welke stukken van de woning wel en niet op de foto gezet moeten worden. 

grote schoonmaak
huis schoonmaken

Tuin bijwerken

De tuin is vaak een van de eerste dingen waar potentiële woningkopers naar kijken. Dit is immers de plek waar men in de woning écht kan genieten. Lekker in de zon van de eigen woning genieten. Het is dan ook zaak om de tuin volledig verkoopklaar en netjes te maken. Denk hierbij aan het bijsnoeien van de bomen en planten en het verwijderen van het onkruid. Zo ziet de potentiële koper die de woning bekijkt precies waar hij/zij in kan ontspannen in de warme zomermaanden. Als dit een positief gevoel opwekt, dan zal dit ook zeker doorspelen in de mate van interesse in jouw woning!

huis verkoopklaar

Lees ook eens: Onkruid verwijderen met de Kärcher Weed Remover.