Soms mag ik hele toffe producten uittesten. Zo kreeg ik onlangs de  Kärcher Weed Remover WRE 4. Youtube staat vol met filmpjes waarbij het écht een super product lijkt. Tijd om eens te kijken wat ik er nou echt van vind. Is onkruid verwijderen echt zo gemakkelijk met de Weed Remover?

Onkruid verwijderen

Niets is zo’n vervelend klusje als het verwijderen van onkruid. Je zit uren op je knieën met een aardappelschilmesje het onkruid weg te halen. Ik weet nog dat ik dat als kind heel erg leuk vond. Maar nu ik inmiddels volwassen ben en genoeg andere dingen te doen heb, is het vooral een tijdrovend klusje die ik liever oversla. Ik denk dat ik daar niet de enige in ben. Hoewel iedereen altijd lovend is over het gebruik van azijn voor het verwijderen van onkruid vind ik het effect nog steeds niet echt geweldig want ik vind dat je dan nog steeds erg veel moet doen. Ik was dus erg benieuwd of het met behulp van de Weed Remover gemakkelijker zou gaan. 

Kärcher Weed Remover

Ik ontving de Kärcher Weed Remover WRE 4, een onkruidverwijderaar met verwisselbare accu. Hij heeft een roterende borstelkop die geschikt is voor hoeken, randen en oppervlakten. Hij maakt onderdeel uit van het Kärcher accu platform. Zo kun je de accu van de Weed Remover dus ook gebruiken voor de Kärcher grasmaaiers, heggenscharen, kettingzagen etc. 

Ervaring

Het eerste wat me opvalt is dat de onkruidverwijderaar natuurlijk duidelijk Kärcher is door de herkenbare gele kleur. Daarnaast ziet hij er op het eerste oog heel gemakkelijk uit. Dit klusje hoef ik dus niet door Jim te laten doen maar kan ik gemakkelijk zelf. Op de accu zit een display waar je duidelijk ziet hoeveel minuten de accu nog mee gaat. Ook wanneer je hem oplaad geeft hij aan hoe lang hij nog aan de oplader moet. Super handig! 

De Weed Remover is niet zwaar dus je kunt hem goed sturen over het oppervlakte. Ik heb er voor gekozen de betegeling voor ons huis (wij hebben geen voortuin) onder handen te nemen met de Weed Remover. In onze achtertuin hebben we niet zo heel veel onkruid en voor ons huis heb je te maken met verschillende soorten onkruid (paardenbloemen maar bijvoorbeeld ook mos). Zo kon ik dus allerlei soorten meteen uittesten met de Kärcher. 

Wanneer ik begin valt het me meteen op dat, ondanks de snel roterende borstels, niet al het zand omhoog spat. Ik zeg eerlijk dat mijn benen wel een klein beetje onder zand zaten maar het viel reuze mee. Je hoeft er dus geen oude kleren voor aan te doen. Daarnaast is het gewoon meteen al super fijn dat je niet door je knieën hoeft. Je kunt de hoogte instellen waardoor hij goed in gebruik is voor mij met mijn 158 cm lengte maar ook voor Jim die 183 cm lang is. 

Vooral mos verdwijnt echt als sneeuw voor de zon. Heel doeltreffend is het mos binnen een enkele keer eroverheen gaan met de Weed Remover al weg. De “plantjes” onkruid zeg maar gaan iets lastiger. Hier moet je de Weed Remover een beetje kantelen en wellicht van meerdere kanten gebruiken. Toch gaat ook dit vrij snel weg. 

Voor
Na

Conclusie

Kortom: de Weed Remover is vooral heel gemakkelijk in gebruik. Hij is niet zwaar, is gemakkelijk te draaien en doet waar hij voor bedoelt is: gemakkelijk onkruid verwijderen. Inmiddels is mijn stoepje voor het huis onkruidvrij maar wanneer ze weer terugkomen zal ik zeker de Weed Remover gebruiken. En die aardappelschilmesjes… die gebruik ik wel alleen voor de aardappelen 😉