Eerder schreef ik een blog over onze lage energiekosten. Die is bij ons 4-personen huishouden namelijk slechts 75 euro. Eén van de tips die ik gaf was het toepassen van led verlichting in huis, maar is dat eigenlijk niet super sfeerloos? Die vraag beantwoord ik in deze blog samen met Ledloket.nl

Besparen met led verlichting

Ongeveer 20% van de kosten van je energierekening komen van de verlichting bij je in huis.  Het is dus niet zo vreemd dat je flink wat kosten kunt besparen door je verlichting energiezuiniger te maken.  Hoeveel je precies kunt besparen is afhankelijk van de hoeveelheid lampen bij je in huis en wat voor lampen dit nu zijn.  Inmiddels kan ik vol trots zeggen dat bij ons ALLE lampen led lampen zijn! 

Led lampen in huis

Uiteraard zijn wij eerst begonnen om de “gemakkelijke”, voor de hand liggende lampen te vervangen.  De normale gloeilampen zeg maar. Deze vind je in allerlei hanglampen, vloerlampen en tafellampen. Vervolgens zijn we steeds meer andere lampen ook gaan vervangen. Zo hebben wij bijvoorbeeld heel veel spots in onze woonkamer en keuken. Deze halogeenlampen zijn dus ook gewoon te vervangen! Ook daar zitten nu dus led spots in. Gelukkig is de keuze aan led lampen enorm groot op dit moment dus voor elk type lamp en in elke vorm is er wel een led lamp te koop. Denk bijvoorbeeld ook eens aan je buitenlampen!

led lampen

Sfeerloos of sfeervol?

Maar dan nu het antwoord op de belangrijkste vraag in deze blog: is led verlichting sfeerloos? NEE! Zoals ik al zei heb je led verlichting in allerlei vormen en maten. Je hebt dus ook veel led lampen met “gloeidraden”. Zo heb ik bijvoorbeeld mijn spiraal lamp boven de eettafel hangen. 100% led verlichting al zou je dat op het eerste gezicht niet zeggen. Ook heb ik een led lamp in een bijzondere vorm. Beide super sfeervolle lampen.  

led verlichting

Warme led verlichting

Hoewel led lampen niet letterlijk warm worden, kunnen ze tegenwoordig wel een warme uitstraling hebben.  Je hebt led lampen in allerlei kleuren. Warmwit is dus ook zeker een optie. Dat terwijl veel mensen bij led lampen nog denken aan het koele witte licht. Ook kun je tegenwoordig veel led lampen gebruiken in combinatie met een dimmer. Zo kun je de sfeer dus nog meer verhogen.  

“Geen excuses meer: stap over op led verlichting”! 

Hebben jullie de volgende blogs over verlichting ook al gelezen? 
Meer licht in huis met deze simpele oplossingen
De verlichtingstrends voor dit najaar!
Lichtpunten verplaatsen? Niet meer nodig!