De dagen worden korter en de temperatuur blijft dalen: Tijd om lekker naar binnen te gaan! Het is niet voor niks “Oktober woonmaand”. Ook merk ik dat het steeds donkerder wordt en ik moet steeds vroeger mijn lampen aanzetten. Wel zo fijn als je dan een beetje voldoet aan de nieuwe trends op gebied van verlichting toch? Ik deel daarom met jullie de verlichtingstrends voor dit najaar.

Wandlampen

Zelf hebben wij voornamelijk wandlampen in huis. We hebben namelijk een schuin dak en daardoor werden bij de nieuwbouw alle lichtpunten op de wanden aangebracht. Nu vonden wij weinig wandlampen mooi dus kozen we voor simpele spots. Laatst kwam ik bij Lampen24 echter een ruim aanbod design lampen tegen waaronder ook enorm bijzondere wandlampen. Wellicht dat we onze spots daarom ook eens gaan vervangen voor verlichting die een beetje voldoen aan de volgende verlichtingstrends:

Trend 1: A touch of Gold

Je ziet het al in diverse woonaccessoires, maar goud is nog steeds hip en happening! Dat zie je dan ook terug in de verlichting van dit najaar. Een lamp met goud geeft direct veel sfeer en warmte aan je interieur. Daarnaast straalt het ook nog eens luxe uit! Wat wil je nog meer?! Goud combineert perfect bij zwart en wit maar ook in kleurrijke of botanische interieurs. Kortom: goud past bij elke interieurstijl. Kies voor een mooie gouden

gouden interieur
gouden wandlamp

Trend 2: Lichteffect

Je kunt natuurlijk gaan voor een lamp met direct licht maar je kunt ook kiezen voor een lamp met lichteffect op de muren of op het plafond. Dit kun je dus zeker met wandlampen bereiken (tip voor mezelf dus hihi). Kies voor een lamp met veel gaatjes of een mooi motief. Dat is natuurlijk veel romantischer en sfeervoller dan die koele spots van mij. Ook kun je kiezen voor een mooie grote hanglamp die een lichteffect geeft.

lichteffect

Trend 3: Design lampen

Nou dacht ik persoonlijk bij “design” dat er ook meteen een groot prijskaartje aanhing maar dat viel me dus eigenlijk alles mee. Je betaalt natuurlijk wel iets meer dan wanneer je een lamp uit de huiscollectie van een standaard woonwinkel kiest, maar nu heb je ook direct iets wat iedereen meteen ziet als ze binnenkomen. Een echte eyecatcher dus! Zoals ik al eerder in een blog schreef kan je interieur niet zonder een opvallende eyecatcher.

design lampen

Trend 4: Rotan en Bamboe

Ook deze verlichtingstrend is al een tijd in de woonaccessoires en meubels terug te zien. Rotan en Bamboe zijn niet meer weg te denken! En het leuke van bamboe of rotan lampen is dat ze vaak een gevlochten design hebben waardoor je ook meteen voldoet aan trend 2 in dit lijstje! Zo heb je dus twee vliegen in één klap!

Trend 5: De artisjok

De laatste trend zien we al een tijdje en behoort ook een beetje tot design lampen maar de artisjok neemt dit najaar allerlei vormen aan. Hebben jullie bijvoorbeeld die mooie Umage designlamp van @Madeleineshouse72 gezien (ja, sorry weer Madeleines huis als voorbeeld maar ik ben stiekem gewoon groot fan van haar interieur)? Ik vind deze lamp echt super mooi en mocht je nou denken, daar gaat een hoop stof op liggen, dan bij deze de ultieme tip die ik van mijn moeder kreeg: Koop een grote make-up kwast en je stoft zo gemakkelijk moeilijke oppervlakte af!

artisjok lamp

Tot zover de trends op een rijtje. Welke van deze verlichtingstrends is jullie favoriet? Natuurlijk hoef je niet altijd mee te gaan met trends maar ik vind het persoonlijk wel altijd leuk om op de hoogte te zijn van de trends en er uit te halen wat bij mijn eigen stijltje past. Wat jullie?