Een tijdje geleden deelde ik al mijn nieuwe houten jaloezieën maar inmiddels ben ik 100% tevreden over mijn raamdecoratie want sinds kort heb ik ook houten jaloezieën bij de tuindeuren en daarmee dus door het hele huis. Deze deel ik graag met je in deze blog en ook geef ik antwoord op de vraag: “Houten jaloezieën schoonmaken, hoe doe je dat het beste?”

Houten jaloezieën tuindeuren

Laten we beginnen bij het begin… Toen we 7 jaar geleden gingen samenwonen kochten we witte inbetween vouwgordijnen. Jim was er niet zo’n voorstander van maar, zoals gewoonlijk, dramde ik wat door en kreeg ik uiteindelijk mijn zin. Ruim 5 jaar hebben ze naar tevredenheid gehangen maar toen ons interieur langzaamaan steeds industriëler werd, paste het nou eenmaal niet meer zo bij de rest. We besloten daarom voor houten jaloezieën te gaan.

We begonnen met houten jaloezieën voor alle normale ramen. Alleen bij de tuindeuren hingen dus nog inbetween gordijnen. Al snel waren we er achter dat we hier ook jaloezieën wilden. We bestelden daarom houten jaloezieën bij Voordeelgordijnen.nl. Echt super eenvoudig: even opmeten, bestellen en in een uurtje hebben we ze opgehangen. We besloten de jaloezieën over zowel de zijramen als de tuindeuren te hangen. In de zomer, wanneer we de tuindeuren open zetten, kunnen we de middelste jaloezieën gewoon omhoog trekken.

jaloezieen schoonmaken

Houten jaloezieën schoonmaken

Oké, genoeg over mijn nieuwe houten jaloezieën (sorry, not sorry… ik ben nou eenmaal super blij met deze nieuwe aanwinst). Ik zou nog die geweldige gouden tip delen over hoe je houten jaloezieën nu het beste kunt schoonmaken. Ikzelf heb namelijk van alles geprobeerd en inmiddels weet ik wel echt wat het beste werkt. Houten jaloezieën vangen nou eenmaal best wel wat stof op.

Mijn gouden tip is een jaloezie-reiniger. Ik heb die van Leifheit maar het is even afhankelijk van de breedte van je jaloezieën welke voor jou het beste is. Met zo’n reiniger haal je heel eenvoudig het stof af en het blijft “plakken” aan de reiniger dus je hebt niet overal stof dwarrelen. Ik doe dit ongeveer 1x per week beneden en 1x per 2 weken op de bovenverdieping. Eens per maand of 2 maanden kun je de jaloezieën vervolgens met een nat doekje af doen. Trek de jaloezieën dicht naar boven en haal een vochtig doekje over de jaloezieën. Trek hem vervolgens dicht naar onder en haal nog eens het doekje erover. Je hebt dan vrijwel het hele oppervlakte gedaan op de gedeeltes na waar de jaloezieën overlappen. Deze zijn echter ook niet heel vies doordat je wekelijks het stof verwijderd met de reiniger. Voor mij werkt het echt perfect.

tijdschriftenbak

Hoe maken jullie jaloezieën schoon?

Heb je ook de volgende blog gelezen?
Raamdecoratie kiezen, het blijft lastig