Dat een kleine verandering zoveel effect kan hebben op het geheel plaatje… ik heb het over mijn nieuwe houten jaloezieën in huis. Een compleet andere look en ik ben er heel blij mee!

Houten jaloezieën

Ze stonden al lange tijd op mijn verlanglijstje: houten zwarte jaloezieën in het gehele huis.  Uiteraard in het zwart voor een stoer effect. Toen wij 7 jaar geleden gingen samenwonen koos ik voor witte vouwgordijnen.  Bij Jim thuis hadden ze helemaal geen raamdecoratie dus Jim was nogal sceptisch over de vouwgordijnen. Hoewel ik ze altijd mooi heb gevonden,  was Jim er al snel over uit: dit past niet echt bij ons. Kortom hij deelde mijn wens naar houten jaloezieën. Sterker nog: hij zegt dat hij het al die jaren al gezegd heeft maar dat ik toen eigenwijs witte vouwgordijnen wilde.  Haha mannen… zucht!

zwarte jaloezien
raamdecoratie hal
slaapkamer

Raamdecoratie voor kleine ramen

Wij hebben in ons huis vrij kleine ramen. De keuken/woonkamer is bijna 13 meter lang en met een overkapping in de tuin zorgt dat ervoor dat het huis vrij donker kan zijn. Ik was dus wel een beetje bang dat de zwarte jaloezieën al het licht zouden wegnemen. Toen ze eenmaal ophingen vond ik het uiteindelijk echt wel meevallen. Ik zet ze meestal ook net iets schuin open zodat het licht mooi naar beneden naar binnen kan vallen.  En daarbij heb je dan ook nog eens niet zo’n inkijk!

Jaloezieën van Inside Blinds

Ik wist ook eigenlijk niet dat er zoveel keuze was voor jaloezieën. Gelukkig kon Inside Blinds mij vakkundig helpen met mijn keuzes. Zo kun je kiezen om ze in het raam te laten vallen of juist ervoor (hiervoor hebben wij gekozen in verband met de draai-kiep ramen die wij hebben). Ook kun je kiezen voor een ladderband of ladderkoord. De ladderkoord zorgt voor meer privacy maar ik vond zelf de ladderband er luxer uitzien dus koos ik daarvoor.

kinderkamer raamdecoratie
raamdecoratie

Andere sfeer

Zoals ik al zei creëer je met andere raamdecoratie echt een compleet andere sfeer. De vouwgordijnen paste prima bij ons landelijke interieur die we eerst hadden maar nu we meer en meer zwarte industriële items in huis hebben vind ik dit er wel veel beter bijpassen. Zeker ook omdat wij grijze kozijnen hebben. Deze lijken nu net wat meer te blenden in het interieur. 

Inspiratiefotos

Ik ben natuurlijk niet de enige met mooie raamdecoratie van Inside Blinds. Deze instagrammers hebben ook mooie inspiratieplaatjes:

witte jaloezien
raamdecoratie slaapkamer
houten jaloezien
boho interieur
stoer wonen
raamdecoratie keuken
jaloezien

Fotocredits: @just_mai_self @huizedop @enstijl @anne_kohnke @jellinadetmar