Op een ochtend werd ik wakker en keek ik naar mijn gordijnen en dacht: Dit moet anders. Ik stortte me in de wereld van raamdecoratie en besloot hierover ook een blog te schrijven voor jullie die raamdecoratie kiezen wellicht makkelijker maakt.

Raamdecoratie soorten

Wanneer je raamdecoratie gaat kiezen moet je eerst vaststellen wat de raamdecoratie moet toevoegen aan je interieur. Is het vooral om lichtdoorval te vermijden, is het puur ter decoratie, is het voor privacy of is het om warmte of kou buiten te weren? Wanneer je dit op een rijtje hebt kun je onderstaande infographic er bij pakken om te zien welke raamdecoratie het beste aansluit bij jouw behoeftes.

infographic raamdecoratie kiezen

TIP:
Wist je dat je eenvoudig zelf je gordijnen kunt opmeten en ze vervolgens online kunt bestellen. Ik vond dat best wel spannend (stel dat ik het niet helemaal goed meet). Ik kan je alleen vertellen dat het bij mij helemaal goed is gegaan en de gordijnen de perfecte maat hebben. Het scheelt ook veel geld als je zelf je gordijnen inmeet en online besteld!

Raamdecoratie kiezen

Maar dan komt de grote vraag… wat kies je dan? Aangezien wij op alle kamers op de bovenverdieping rolluiken hebben was het niet noodzakelijk dat de gordijnen verduisterend waren. Om het geheel dus luchtig te houden koos ik voor inbetween gordijnen van Basicgordijn.nl. Deze laten voldoende licht door maar geven toch extra sfeer aan de kamers. Ik koos dus voor privacy en decoratie.

raamdecoratie kiezen
gordijnen

Mijn nieuwe gordijnen 

Ik koos dus voor de Chaam zwart inbetween gordijnen van Basicgordijn.nl. Voorheen hadden wij beneden al inbetween gordijnen die heel goed bevielen maar ze waren wit en dat vond ik toch wat ouderwets. Tegenwoordig kun je kiezen uit vele kleuren. Zo ben ik ook wel erg verliefd op de zwarte Croy zwart inbetween gordijnen. Maar om het contrast niet te groot te maken koos ik voor Chaam zwart. Deze passen mooi in de woonkamer maar ook op onze slaapkamer en op de kinderkamer.

Ik heb de inbetweens gecombineerd met witte inbetween vouwgordijnen. Deze hoop ik ooit nog eens te vervangen door zwarte houten jaloeziën omdat ik die echt zo’n stoere uitstraling vind hebben.

inbetween gordijnen
inbetween gordijnen slaapkamer
woonkamer

Benieuwd naar alle kleuren en materialen van Basicgordijn.nl? Neem dan eens een kijkje op hun website!