Buitenverlichting, hoe kun je daar (en dan heb ik het niet alleen over lampen) jouw tuin gezellig en sfeervol mee maken tijdens de zomeravonden? Ik neem je mee in verschillende opties voor tuinverlichting en deel prachtige inspiratie met je! 

Buitenverlichting

Natuurlijk moet de basis al goed zijn: je hebt echt buitenverlichting nodig. Alleen gezellige sfeervolle items zorgen er niet voor dat je goed kunt zien in de tuin. Zorg daarom dat je een paar goede lampen aanschaft. Ikzelf heb 2 wandlampen in de achtertuin en ook een wandlamp bij de voordeur. Deze laatste is meer voor de sier want we hebben een lantaarnpaal bij ons huis staan dus de deur is altijd al goed verlicht. In de achtertuin is dat alleen wel een ander verhaal. Hier kan het erg donker worden. De twee wandlampen geven genoeg licht om veilig door je tuin te lopen (als je bijvoorbeeld via de poort naar buiten wilt). Een kleine tip die ik dan wil geven: Koop lampen waarop ook een sensor zit. Ik wil de lampen namelijk niet de hele dag aan hebben staan dus ik moet ze alsnog uit doen als ik ‘s ochtends de deur uit ga via de achterzijde van het huis. Ik, held op sokken in het donker, ren dan als een malle door de tuin richting de poort. Lampen met een sensor bestel je gemakkelijk online bij bijvoorbeeld Buitenverlichtingzaak

Hang de slingers op

Het was ineens helemaal booming maar feestverlichting in je tuin kan nog steeds. Ik zag destijds allemaal van die led lampjes in lijnen boven de tuin van het TV programma Love Island hangen. Zo sfeervol vond ik dat meteen! Toen het programma ook naar Nederland kwam en ik het ook hier zag, moesten we snel op zoek: ik wilde die lampjes ook in onze tuin! Vorige zomer had ik ze tegen een mooi prijsje gevonden en heb ik ze achterin onze tuin opgehangen. Super romantisch! 

buitenverlichting
lichtjessnoer

Tuinverlichting: Kaarsen en lantaarns

Natuurlijk kun je de sfeer nog meer verhogen door overal kaarsen en lantaarns neer te zetten. Dat doe je binnenhuis namelijk toch ook?! Let er wel op dat je de kaarsen  niet in de volle wind zet want dan zijn ze binnen een avondje op en dat zou zonde zijn. Kaarsen in een lantaarn hebben al minder last van de wind dus dat is wellicht een betere oplossing op die plaatsen waar het waait. Ook een leuke variant op kaarsen is het gebruik van fakkels. Hiervoor moet je natuurlijk alleen niet een compleet betegelde tuin hebben want je zult ze toch ergens moeten insteken. Prachtig om kaarsen, lantaarns en fakkels naast een paadje te zetten in je tuin. Wij hadden destijds op onze trouwlocatie ook meer dan 200 kaarsjes gezet langs het pad (dat was in een bos) richting de feestlocatie. 

Een vuurkorf of haardje als buitenverlichting

Bij deze laatste twijfel ik wel altijd. Ik vind een haard of vuurkorf namelijk super gezellig. Zelf heb ik ook een vuurschaal en een haardje. Toch zijn de berichtgevingen hierover de laatste tijd niet zo positief. Het is namelijk best slecht voor het milieu. Ik heb zelf dus besloten om mijn haardhout op te branden deze zomer en dan het haardje en de vuurschaal op marktplaats ga zetten. Buiten het feit dat je kleren enorm stinken na een avondje met een haardje, is het natuurlijk wel super gezellig!

tuinhaard
sfeer in de tuin

Fotocredits: @Finntage @thegardenstorevijfhuizen @mixed_by_moon

Heb je de volgende blogs ook al gelezen?
3 handige tips om schaduw te creëren in jouw tuin!
Op vakantie in eigen tuin!
Blaas je oude tuinset nieuw leven in!