Je kunt zien dat ik stiekem steeds meer van neutrale kleuren houd. Nadat ik namelijk het witte interieur van Natascha deelde, heb ik ook vandaag een prachtig licht interieur om met jullie te delen. We kijken binnen bij het scandinavisch bohemian interieur van Patricia.

Even voorstellen

Hoi, ik ben Patricia (28). Samen met mijn vriend Bas en onze 2 katten Moos en Nala wonen wij in een leuke hoekwoning in Assen. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als begeleider op een woongroep voor mensen met een verstandelijke beperking. In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met het stijlen en veranderen van ons interieur en mag ik graag fotograferen (natuur en interieur). Begin 2017 ben ik het Instagram account @huisjeindrenthe begonnen. Ik haal hier enorm veel plezier uit en vind het tof om te zien hoe onze stijl veranderd door de jaren heen. Daarnaast wordt de kwaliteit van mijn foto’s steeds beter en daar word ik dan ook weer blij van. Verder vind ik het ontzettend leuk om te zien hoe iedereen verschillende stijlen zich eigen maakt. 

scandinavisch bohemian interieur

Scandinavisch bohemian interieur

Zelf omschrijf ik het als scandinavisch – bohemian. Ik hou van een lichte basis met warme natuurlijke kleuren. Daarin speel ik wat meer met items. Dat zijn vaak items met bijzondere vormen of materialen wat een luxere uitstraling geeft. 

scandinavische slaapkamer
binnenkijker

Woon je in je droomhuis?

Nee, momenteel nog niet. We wonen in een leuke woning in een fijne buurt maar het is mij nog te ‘opgesloten’. Ik ben opgegroeid in een klein dorpje waar iedereen elkaar kent en met veel ruimte en vrijheid rondom huis.
Wat mijn droomhuis is? Geen idee eigenlijk. Ik vind zoveel leuk! Maar de voorkeur gaat wel naar een vrijstaande woning buiten de stad. Of dat nu een hele moderne nieuwbouwwoning is, of een oud karakteristiek huis, dat maakt mij eigenlijk niet zoveel uit. Zolang het gevoel maar goed is. Verder kun je daar helemaal je eigen draai aan gaan geven. Wat dat betreft zijn wij ook een goed duo. Ik ben erg visueel ingesteld en barst van de ideeën. Bas snapt mij meestal precies en heeft dan al snel een idee hoe we die projecten in gang kunnen zetten. Qua klussen vullen we elkaar ook goed aan. 

tafelstyling

Hoe ben je tot deze inrichting gekomen?

Dat heeft wel even geduurd. We zijn gestart met een wat industriële inrichting met veel grijs en groen. Met de verhuizing naar ons huidige huis begonnen we met een wit canvas.  Langzaamaan kriebelde steeds meer het idee om kleur toe te voegen. Uiteindelijk werden dit verschillende bruintinten met daaromheen een neutrale basis. De vloer hebben we vervangen, er kwam een stalen deur, een nieuwe eettafel set, nieuwe bank, etc. Daarbij houden we van unieke items met het gevoel van een luxe en warme uitstraling.  Objecten met bijzondere vormen zijn hierin ook zeer welkom.

Ik kan momenteel wel zeggen dat we ons bij deze stijl erg goed voelen. Elke dag genieten we van onze inrichting. Er staan nog genoeg ruimtes op de planning die nog aangepakt moeten worden, maar beetje bij beetje vormt het zich steeds meer naar onze eigen smaak. 

Neutrale maar tegelijk ook warme tinten, velvet meubels, en bijzondere items.Daarnaast vind je meerdere DIY-projecten, zoals de ombouw voor de verwarming, de traprenovatie en een zelf gecreëerde trapkast. 

diy interieur

Interieurwensen?

Met stip op één staat het aanpakken van de tuin. We hebben er al ontzettend veel uit gehaald maar we willen eigenlijk de complete tuin leeghalen en vanaf 0 weer opbouwen.  Het lijkt mij heerlijk om lekker buiten te zitten en er ook van te kunnen genieten.
Ook binnen hebben we nog verschillende projecten op de planning. Het toilet, de badkamer en de keuken willen we nog compleet renoveren. Daarnaast is het de bedoeling dat er een andere trap naar zolder gaat komen, een nieuwe vloer op de 1e verdieping komt en…. nog wel veel meer eigenlijk.

Omdat we veel zelf doen duurt het allemaal wel langer maar we zijn dan ook mega trots als we weer een project af hebben.  

bohemian slaapkamer

Favoriete merken en winkels

Er zijn ontzettend veel leuke woonwinkels! Ik heb zelfs een lijstje met woonwinkels door het hele land heen die ik allemaal nog wil bezoeken –als dat weer kan natuurlijk-.
Mijn favoriete winkel bij ons in de stad is ‘Van Mooi tot Maf’. Een super leuke winkel met bijzondere items. Ik kom daar bijna nooit met lege handen naar buiten.
Verder ben ik groot fan van Loods5 en Boer Staphorst. 

Qua merken is HK Living zeker mijn favoriet. Daarvan loopt het hier in huis van een wanddoek tot aan meubels tot aan en servies.

interieur decoratie

Instagram tips

In die 4 jaar dat ik actief ben op Instagram heb ik al vele toffe accounts leren kennen. Enkele favorieten waar ik mijn inspiratie vandaan haal zijn: @ellefotografie @juudithhome @tanjavanhoogdalem @marloeswonen @enstijl @lifeofsy en @coco.camellia_

Wil jij ook als binnenkijker op Homefreak.nl verschijnen? Stuur dan een berichtje via de contactpagina of stuur een bericht naar mijn Instagram @homefreak.nl.

Wat vind jij van dit mooie scandinavisch bohemian interieur? Laat het weten!