Waarschijnlijk ken je haar inmiddels al want ze heeft een gigantische groeispurt gemaakt op Instagram. Ik heb het natuurlijk over Esther van @uniekhuisje.

Even voorstellen

Ik ben Esther van Liempd, 31 jaar oud en woon samen met mijn vriend Wout en dochtertje Sara (1,5 jaar) in Roosendaal. Ik ben architect en ontwerp woningen tot kantoorgebouwen. Daarnaast hebben wij onze eigen woning van top tot teen zelf verbouwd. Momenteel zijn we bezig met project tuin.

uniekhuisje

Woon je in je droomhuis?

Ik ben mega blij met het resultaat maar als ik mag spreken over een droomhuis dan hebben we het toch wel over een nieuwbouw villa met een flinke stuk grond of een moderne woonboerderij… Maar ik ben voor nu erg tevreden met ons huis en er zitten wel wat dromen in verwerkt, bijvoorbeeld ons kookeiland en de gashaard!

Hoe ben je tot deze inrichting gekomen?

Ik heb vooral veel op pinterest gezocht. Ik wilde graag een mooie lichte (witte) basis neerzetten en deze aankleden met hier en daar een zwart detail en hout elementen. Juist door het zo rustig te houden denk ik dat het erg tijdloos is. Tijdloos was een kern begrip tijdens het ontwerp van de woning. Toen we hier gingen kijken, zag ik het direct voor me. Dus heel veel heb ik hier niet meer voor moeten ontwerpen. Ik heb wel de hele woning in 3D gezet alsook de inrichting en het meubilair om te kijken of het toch mooi een geheel vormde. Volgens mij is dit aardig gelukt! We hebben wel een grote draagmuur moeten uitbreken en een stuk bijgebouwd om het te verwezenlijken!

Typisch Uniekhuisje?

Licht en rust. Een mooie serene ruimte die redelijk minimalistisch is. Niet te veel poes-pas. Dit hebben we doorgetrokken in alle ruimtes. Zelfs in de bijkeuken en het toilet.

Heb je nog interieurwensen?

We willen de zolder nog verbouwen. Naast dat we het goed willen isoleren, willen we hier ook zonnepanelen op leggen en een (of twee) nieuwe grote dakramen plaatsen. Ik denk dat dit dan onze nieuwe slaapkamer wordt. Momenteel wordt de zolder als werkruimte gebruikt, deze hebben we tijdens de verbouwing nog niet aangepakt. 

Favoriete merken en winkels

Ik hou enorm van de design-items van Eames! Inmiddels hebben we de Eames elephant, rocking chair en de house bird. Waarschijnlijk wordt er nog wel wat aan dit lijstje toegevoegd. Ik heb mezelf voorgenomen om enkel nog duurzame spullen te kopen en zo min mogelijk tierelantijntjes. 

Heb je nog leuke tips? Zoals woonwinkels of hele mooie gebouwen. 

Haha goede vraag voor een architect! Tijdens mijn (architectuur) reizen naar Amerika, China, Japan en Brazilie ben ik naar een aantal mega mooie gebouwen gaan kijken. Maar als ik dan echt moet kiezen…. Dan kies ik voor de case study houses. Dit zijn een aantal verschillende woningen, waar tussen 1945 en 1966 veel verschillende bouwmethodieken getest werden. Deze huizen worden veel in filmsets gebruikt en zijn dus echt de grondlegger voor de architectuur waar ik van hou.  Of de Communes bij de Great Wall in China. Of de Nederlandse ambassade in Beijing…. Hmmmmm Lastig!

Welke interieurs op Instagram zijn favoriet bij jou? 

Nogal zo’n lastige vraag, het huis waar ik als eerste aan denkt is van; Jan10aa of het maatwerk meubilair van little_neighbours en de tuin van myhomeofzodiac en de fantastische lichte ruimtes van hethuismetduizendramen. En het kleurgebruik bij mariekereintjes_ Daarnaast zijn er ook veel duitse accounts die ik volg, omdat de interieurs in NL vaak wat meer overdone (lees vol met veel spullen) zijn als bij onze buren. En dit zijn er nog veel meer en denk ook dat ik mijn favoriete account nog niet ontdekt heb. Maar bovenstaande maken toch al een hele goede kans!

Bekijk ook eens de volgende binnenkijkers:
Binnenkijken bij een prachtige jaren 30 woning
Binnenkijken bij de historische woonboerderij van Sanne
De stalen deuren van Melissa