Sanne leeft de droom van misschien wel vele van ons: ze woont in een historische woonboerderij. Wij mogen vandaag bij haar binnenkijken. Ik ben in ieder geval al echt verliefd!

Even voorstellen

Welkom, mijn naam is Sanne. Ik woon samen met mijn man en onze drie kinderen in een historische woonboerderij. In het dagelijkse leven ben ik beroepsfotograaf. Op Instagram ben ik actief onder het account @so.typically.dutch.

sanne

Historische woonboerderij

Buiten lopen kippen, wat schaapjes en een twee alpaca’s. Inmiddels woont Sanne alweer 5 jaar op deze prachtige plek in de polder, vlakbij Amsterdam. De boerderij is van oorsprong een melkboerderij en is gebouwd in 1840. “Toen we de boerderij kochten was het in originele staat.  Een voorhuis, daarachter een hooischuur en een stal. Mijn man en ik zagen direct de eindeloze mogelijkheden!”

woonboerderij verbouwen

“We zijn samen al heel wat keren verhuisd en we vrezen geen grote klussen”.

Het ontwerpen

Sanne vindt het heerlijk om van scratch af aan met een ontwerp bezig te zijn. Ze hadden daarom ook heel snel het uiteindelijke ontwerp op papier. Daarbij kwamen wel een aantal factoren waarmee ze rekening moesten houden. Het huis staat op poeren in de veen. Hierdoor was het gewicht van het huis wel belangrijk en mocht deze niet teveel toenemen. Ze willen immers niet het risico lopen dat het huis (schuin) wegzakt. Daarnaast moest de rieten kap op dezelfde punten ondersteund blijven. Gelukkig kregen ze snel groen licht van de bouwtechnische constructeur.

In slechts 4 maanden hebben ze de verbouwing gerealiseerd. Sanne zat dicht bovenop het proces waardoor het tijdschema, de verbouwing en de kosten goed in de gaten konden worden gehouden.

historische woonboerderij
zwarte keuken

Een nieuw project

Op dit moment is Sanne bezig met haar tuin. “Deze moet hoognodig aangekleed worden”. Aan de rand van hun weiland wordt een prachtige studio gebouwd. Hier kunnen ze straks werken, maar is ook meteen een perfecte plek voor logees. “Een huisje op zich eigenlijk”.

woonboederij

Typisch jullie interieur

“Het is een mix van stijlen, die op elkaar aansluiten en elkaar versterken. Industrieel, Scandinavisch, met een landelijke touch. Hout, beton, staal, het groen van de vele planten. Design gemixt met wat vintage vondsten…. Elke dag genieten we van de ruimte, het licht en het wonen met elkaar. Want dat laatste maakt dat we hier thuis zijn!”

interieurdetails
details

Is dit jullie droomhuis?

Voor nu is dit ons droomhuis. Maar we zijn totaal niet honkvast, dus het kan zomaar zijn dat we over een paar jaar weer ergens anders wonen.

badkamer houten plafond
bedstee kinderkamer

Favoriete winkels

Ik heb niet veel ‘trend’ items staan. Hoewel ik dat overigens wel echt leuk vind hoor, maar designmeubels gaan nou eenmaal lang mee… De accessoires daar wissel ik wel mee! Loods 5 vind ik altijd fijn. Misschien wel precies vanwege bovenstaande; ze mixen design met trenditems. Daarnaast ook nog Vitra, Hay, Bolia, Ikea, Marktplaats.

We gaan er graag samen op uit; nieuwe steden ontdekken, fijne koffietentjes. Nieuwe (kleinschalige) woonwinkels. Heerlijk! Winkels waar ik graag of nee altijd even naar binnen loop: Sissy-Boy, lokale plantenwinkels en ik hou erg van boetiekjes, van zelfstandige ondernemers.

mooie woonboerderij

Favoriete Instagrammers

Ik zit nog maar sinds kort op IG en ik verwonder me over zoveel prachtige accounts! Wat is het toch leuk om daar zoveel moois tegen te komen en geïnspireerd te raken…. Mijn lijst is dus lang, heb je even?! 😉 Overigens niet alleen interieur accounts, ik verzamel net zo lief reisaccounts.

Hebben jullie ook de historische woonboerderij van Jellina al gezien?