Tijd weer voor een leuke binnenkijker! We mogen vandaag binnenkijken bij Daphne uit Dordrecht, beter bekend als Een huisje in dordt. Ze beschrijft haar interieur zelf als een mengelmoes van industrieel, klassiek en heel veel kleuren. Ik vind het een prachtige jaren 30 woning!

Even voorstellen

Wat gezellig dat je even bij mij binnenkijkt! Ik ben Daphne, een 24 jarige blondine (of brunette, ik wissel graag af en toe af) die erg fan is van het combineren van printjes, planten & kleuren. Sinds begin van vorig jaar woon ik samen met mijn vriend in een jaren dertig huisje in Dordrecht. Doordeweeks werk ik met veel plezier binnen het speciaal onderwijs en in het weekend vind ik het heerlijk om in huis te rommelen & af en toe een foto te maken. In oktober 2019 heb ik besloten om deze foto’s te gaan delen via mijn instagram account ‘Een.huisje.in.dordt’. 

een huisje in dordt

Is deze jaren 30 woning jouw droomhuis?

Ik woon zeker in mijn droomhuis. Wat ik het allerleukste vind aan onze woning, is dat ons huis vol verrassingen zit. Een voorbeeld hiervan zijn de ramen in ons huis. Aan de voorkant van het huis zitten namelijk grote ‘glas in lood’ ramen. Ook zit er glas in lood in de deuren binnenshuis. Dit is iets waar ik direct verliefd op werd toen ik het huis in de verkoop zag staan. Wanneer licht door deze gekleurde ramen schijnt, kan ik er echt van genieten. 

Andere leuke jaren 30 details zijn ons ‘doorgeefluikje’ en ‘de verstopte wastafel’. Wij hoeven niet langs de MacDrive of de afhaalchinees, we hebben ons eigen doorgeefluikje van de keuken naar de eetkamer. Vet handig & gezellig tijdens het koken. Naast het doorgeefluikje ben ik ook erge fan van onze slaapkamer. Hier hebben wij een ‘verstopte’ wastafel. Deze is ingebouwd in een grote kast. Opruimen is erg makkelijk; gewoon deurtjes dicht 😉

jaren 30 woning
jaren 30 huis

Hoe ben je tot deze inrichting gekomen? 

We willen graag de gezellige jaren 30 sfeer in huis behouden. Om dit voor elkaar te krijgen gaan we steeds stap voor stap kijken wat we kunnen toevoegen aan ons interieur. We kopen dus niet allerlei meubels in één keer, maar voegen steeds één ding toe. Zo houden we goed overzicht of het perfect aansluit bij de rest van het interieur of dat het eventueel te druk wordt. Voor de rest is pinterest mijn grote vriend. Hier haal ik een hoop inspiratie vandaan.

jaren 30

Wat vind je typerend voor je interieur? 

Ons huis bestaat uit veel verschillende vloeren. In onze hal ligt een zwart-wit geblokte tegelvloer, in de woonkamer hebben we een visgraat-vloer laten leggen, op de bovenverdieping verfden we afgelopen jaar de hele houten vloer wit & op zolder zijn we op dit moment druk in de weer met een donkere vloer. Een vloer bepaalt zoveel over de sfeer in een ruimte, dus het was steeds (na úren pinteresten en ontelbare vloer samples) best spannend om een keuze te maken. 

Favoriete woonwinkels & Instagrammers

Oeh Instagram staat vol met prachtige interieur accounts, maar als ik echt mijn kiezen dan zijn @andrea_groot, @dailydoseofgoldie & @thuisbijdoor mijn favorieten. Ik shop het liefste bij Sissy Boy, Loods 5, Homestock en de kringloop (Mooie spullen voor een prikkie kopen & daarna opknappen kan ik iedereen aanraden). 

wastafel in kast
slaapkamer inrichten

Heb jij de volgende binnenkijkers ook al gezien?

Binnenkijken bij één van mijn favoriete Instagrammers
Binnenkijken bij de historische woonboerderij van Sanne
Liefelijk, maar toch stoer: het interieur van Charis!