Al enkele jaren zijn jaloezieën niet meer weg te denken uit de interieurwereld. Deze prachtige raamdecoratie past werkelijk bij elke interieurstijl. Dit jaar zien we echter dat bamboe jaloezieën steeds populairder worden. Met goede reden, want deze raamdecoratie combineert de tijdloze en stijlvolle uitstraling met duurzaamheid. Daardoor zijn ze een uitstekende keuze voor zowel milieubewuste consumenten als liefhebbers van een mooi huis (of mensen die beide belangrijk vinden). In dit artikel delen we er meer over. Lees snel verder.

Bamboe jaloezieën

Bamboe heeft een natuurlijke, warme uitstraling. Hierdoor past het bij verschillende interieurstijlen, van modern tot landelijk. Ook de trendy Japandi stijl past deze raamdecoratie perfect! Echter moet je bij bamboe jaloezieën niet alleen aan raamdecoratie denken in de kleur van bamboe. De bamboe jaloezieën van Solbelle zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar in allerlei trendy kleuren, zoals zwart. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit verschillende tinten zwart; carbon, pirate black en mat zwart. Maar je kunt ook kiezen voor lichte kleuren als crème of wit. Je kunt de jaloezieën dus altijd perfect laten blenden in jouw interieur.

bamboe jaloezieën kopen

Elke ruimte in huis

Bamboe jaloezieën zijn een toevoeging voor elke ruimte in huis. Je kunt de lichtinval en privacy gedetailleerd bepalen door de jaloezieën te kantelen. Dat maakt deze raamdecoratie ook geschikt voor ruimtes als de slaapkamer of zolderkamer. Vooral bij die laatste is het enorm fijn dat je de warme zon zoveel mogelijk kan weren tijdens warme zomerdagen. Dit maakt het aanschaffen van een airco al een stuk overbodiger. In de winter, wanneer je wel wat extra zonlicht kan gebruiken, kun je de jaloezieën juist zo kantelen dat er meer licht naar binnen komt.

Duurzaam en milieuvriendelijk

Bamboe jaloezieën zijn naast tijdloos en stijlvol ook nog eens duurzaam en milieuvriendelijk. Bamboe is een van de snelst groeiende planten ter wereld. Daardoor is het een uiterst duurzaam materiaal. Bovendien helpt het gebruik van bamboe voor jaloezieën voor minder verkoop van traditionele houtsoorten en daarbij dus het verminderen van ontbossing. Kiezen voor bamboe jaloezieën is dus een milieubewuste keuze!

jaloezieën bamboe

Onderhoudsarm

Naast het feit dat bamboe jaloezieën stijlvol zijn, passen bij ieder interieur en een milieubewuste keuze is, zijn ze ook nog eens onderhoudsarm. De meeste huishoudens hebben het vandaag de dag al druk genoeg, dus dat is een mooie bijkomstigheid. Ze zijn gemakkelijk te reinigen met een jaloezieën reiniger of een droge doek. Daarnaast zijn ze bestand tegen vervaging, kromtrekken en krimpen. Hierdoor gaan ze jarenlang mee!

Lees ook eens; Binnenkijken bij een interieur met Japandi stijlun