Het is een interieurstijl die de laatste jaren helemaal zijn opmars heeft gemaakt: de Japandi stijl. Ik heb er al eens eerder een aantal artikelen aan gewijd, maar nu is het tijd voor een flinke dosis inspiratie. We mogen namelijk binnenkijken bij Fiona Leurs, die woont in een rustig, licht interieur met contrast. Typerend voor de Japandi stijl.

Even voorstelllen

Ik ben Fiona Leurs en woon met m’n man Robin en 2 Bengaalse katten in Nieuwkoop sinds begin 2021. Ik werk in een Decorette winkel maar ik zou heel graag een bedrijf voor mezelf willen beginnen. Interieur is echt mijn passie en ik ben er dan ook elke dag mee bezig.

japandi interieurstijl

Is dit je droomhuis?

Ik ben wel heel blij met dit huis maar echt mijn droomhuis is het nog niet. Je moet altijd wat te wensen over houden toch? Het liefst woon ik in een wit vrijstaand huis met ruime tuin aan bijvoorbeeld de Nieuwkoopse plassen. Met name een witte buitenkant is m’n droom!

witte bank
japandi stijl

Hoe ben je tot dit interieur gekomen?

In het vorige huis ben ik nogal vaak van interieur veranderd. Dat doe je een stuk makkelijker in een huis van nog geen 60m2. Ik ben altijd al fan geweest van een licht interieur met natuurlijke materialen. Toen ik op Pinterest de Japandi stijl ontdekte was ik eruit. Dat moest het worden. Ik houd van rust, natuurlijke materialen en contrast. Dan zitten we met de Japandi stijl helemaal goed.

Onze stijl kan je het best omschrijven als Japandi. Het lichte, hout op hout en natuurlijke kleuren, materialen en vormen. In iedere geval rustig, minimalistisch, natuurlijk en licht.

neutrale kleuren keuken
bengaalse katten

Heb je nog wensen?

We wonen nu zo’n anderhalf jaar in dit huis en het is nog lang niet af. Zo willen we in de woonkamer nog een roomdivider van plafond tot vloer van donker hout, behang achter de eettafel, moet de zolder nog opgeknapt worden en de tuinen aangepakt. Allemaal in de Japandi sferen. De plannen liggen al grotendeels klaar en het meeste zijn we dit jaar nog van plan te doen.

nisje in de muur maken
Nisje door Fiona ‘s man gemaakt

Fiona ‘s laatste aankoop

Ik had al even de Tribal vaas van 101 Copenhagen op het oog en deze heb ik mezelf laatst cadeau gedaan. Voorheen kocht ik meer “prulletjes” en nu denk ik langer na voor ik een (vaak duurder) item koop. Daardoor koop ik wat uniekere items en hoop ik er minder snel op uitgekeken te zijn.

tribal vaas

Nog tips?

Ik shop/ doe graag inspiratie op bij Casa Gitane, Bloomingville, 101 Copenhagen, Serax, H&M Home, Anne-Marie Wonen, Loft Loft, Yen Studio, Enter the Loft, Noir… Ik kan nog wel eindeloos doorgaan geloof ik, haha. Qua Instagram accounts: Er zijn zoveel mooie interieuraccounts. Maar deze komen het eerst in mij op: styleandsugar, cynterior_designs, casadidenise, charisathome, interior_bynd, thehomerebel, washplate en enstijl

1. Woood TV kast| 2. Linnen Dekbedovertrek | 3. v.l.n.r. Aardewerk vaas, Donut vaas ,J-line vaas| 4. Eettafel Mangohout | 5. Gusta Beige Vaas | 6. Tafelboeken Eat drink nap, The Kinfolk home | 7. Zwarte pluimen | 8. Plaid