De tijd gaat zo ontzettend snel: we zitten alweer in Februari. Voor je het weet komt de lente er alweer aan en over minder dan 10 weken is het al pasen! Tijd om dus na te denken over hoe dit jaar jouw gedekte paastafel eruit gaat zien!

Paastafel dekken

Pasen komt er alweer sneller aan dan je zou denken. Voor je het weet zitten jullie weer alweer te ontbijten of brunchen aan je mooie paastafel. Althans, dan moet je hem natuurlijk wel nog mooi dekken. Ik geef je daarom 4 gemakkelijke tips om tot een prachtig resultaat te komen. Scroll vooral ook even naar beneden om inspiratie op te doen!  

1. Kies voor een vrolijk tafelkleed

Laten we beginnen bij de basis: kies voor een vrolijk tafelkleed. Dit kan natuurlijk een stoffen tafelkleed zijn maar ga je ook voor praktisch dan kies je voor een tafelzeil. Er zijn heel veel tafelzeilen te koop met allerlei vrolijke printjes en kleuren. Helemaal passend bij de lente natuurlijk. Wat ook een leuk idee is dat je het tafelzeil combineert met de decoratie. Kies bijvoorbeeld voor een doorzichtig tafelzeil en leg hieronder bijvoorbeeld schattige veertjes.

2. Mooi servies mag niet ontbreken

Wanneer je een leuk tafelkleed of tafelzeil hebt gekozen, kun je gaan beginnen aan het dekken van je paastafel. We beginnen dan natuurlijk met het servies. Met kerst koos ik bijvoorbeeld voor zwart servies maar voor je paastafel mag het wel wat frisser en vrolijker. Kies voor mooie pastelkleuren of ga voor een fris wit servies.  Heb je dit nog niet en heb je geen groot budget? Ga dan vooral even naar de kringloop. Voor 0,10 cent heb je al een mooi bord. En kun je geen compleet servies samenstellen bij de kringloop? Geen probleem! Het is helemaal de trend om verschillend servies bij elkaar te combineren.

3. Geen paastafel zonder bloemen

Maak je gedekte tafel vrolijker door allerlei bloemen. Kies voor kleine glazen vaasjes met vrolijke bloemetjes, bloembollen doen het ook altijd goed op je paastafel en vergeet vooral niet die vrolijke narcissen.

pasen

4. Overige decoratie

Buiten het mooie servies en de vrolijke bloemen, kun je natuurlijk de tafel nog meer decoreren. Een paastak op tafel doet het altijd goed (uiteraard met leuke paashangertjes erin), kies voor vrolijke eierdopjes, vouw je servetten in een mooie vorm (zoek even op YouTube voor wat tutorials)  en ga zo maar door. Je kunt het zo bont maken als je zelf wilt.

paasdecoratie

Inspiratie paastafels

Natuurlijk ben jij niet de enige die voor een prachtige paastafel gaat. Gebruik vooral de volgende prachtige paastafels als inspiratie:

gedekte paastafel
paastafel
paasbrunch
paasontbijt
gedekte tafel

Fotocredits: @at_angies_place @wonen_bij_chantal  @juudithhome @ariadneathome @ellefotografie @bymik_ @vtwonen

Heb je ook de volgende blogs al gelezen?
Mijn ronde eettafel van R de B Meubels op Maat
DIY: Mijn eettafel verven, easy-peasy!
Mijn industriële eettafel: het verhaal erachter!