Het is alweer een tijdje geleden dat ik aan de slag ging met een nieuwe DIY. Ik vond mijn eettafel namelijk nog prima maar met een dochter die 3 jaar lang meer eten naast haar bord had liggen dan in haar mond was het blad flink versleten van alle poetsbeurten. Er zat dus maar 1 ding op: ik ging mijn eettafel verven.

Eettafel verven

Allereerst ging ik nadenken welke kleur ik het blad zou willen. Jim vond namelijk een underlayment blad (jullie zien onze liefde voor underlayment vaak terugkomen). In dat geval zou hij gewoon een nieuw blad maken. Maar aangezien Jackie nog steeds niet echt kan eten en ik underlayment beneden nog een beetje ontwijk tot we een gietvloer hebben, (vind ik toch mooier matchen) kozen we er voor het blad zwart te maken.

Ruby wonen

Vervolgens gingen we nadenken welke verf hiervoor geschikt zou zijn. Aangezien ik op Instagram al een aantal projecten voorbij had zien komen met de verf van Ruby Wonen besloot ik haar een bericht te sturen welke verf hiervoor geschikt was. Ze gaf me goed en eerlijk advies en zo bracht een paar dagen later de postbezorger een potje  Fusion meubelverf.

eettafelblad verven
Before
eettafel
After

Stap voor stap je eettafel verven

Een Stappenplan voor deze verf heb je niet echt nodig want het is echt zo gedaan. Je hoeft niet met een schuurmachine aan de gang want licht opschuren is voldoende.  Even vet en stofvrij maken en het verven kan beginnen. Wij hebben er 2 lagen verf op gedaan. Haalde we makkelijk met 1 potje want we hebben zelfs nog over. Normaal kan je hem nog vernissen voor extra bescherming maar om de kleur zo zwart mogelijk te houden hebben wij dit niet gedaan. Wij hebben een tafelkleed gekocht zodat Jackie de tafel niets kan aandoen hihi.

eettafel verven

“Ik vermoed dat dit voor mij niet de laatste keer is dat ik deze verf heb gebruikt!”

Mijn ervaring

Mijn ervaring met de Fusion verf van ruby wonen is enorm positief.  Het is echt super eenvoudig in gebruik en je bent echt zo klaar. Mocht je dus een tof meubelstuk vinden in de kringloop die je wilt voorzien van een ander kleurtje dan moet je deze verf echt overwegen. Ik heb nog een dressoir en een tv kast waar ik nog niet helemaal over uit ben of ik gewoon een ander wil of alleen de kleur wil veranderen dus ik vermoed dat dit voor mij niet de laatste keer is dat ik deze verf heb gebruikt.

industrieel interieur

Wat vinden jullie van het resultaat?