Ik krijg veel reacties op Instagram wanneer ik een foto post van onze industriële eettafel. Ik vind het daarom leuk om het hele verhaal erachter te vertellen. We hebben de tafel namelijk niet zo gekocht. En eerst stonden er ook nog eens hele andere stoelen aan…

Onze industriële eettafel

Eigenlijk staat onze eettafel symbool voor het begin van ons industriële voorkeur. We kochten de tafel namelijk 5 jaar geleden met normale houten poten (dezelfde kleur als het blad). Heel safe en eigenlijk ook een tikkeltje saai. We besloten daarom stalen poten onder de tafel te plaatsen. We kozen voor een U model. Jim haalde de huidige poten onder het blad vandaan en monteerde de stalen onderstellen. De tafel kreeg meteen een andere look. Het blad was al kromgetrokken doordat ik in het eerste jaar een dienblad van een vierkante meter vol met kaarsen op de tafel had geplaatst. Dit was helaas iets te zwaar geweest. Eerst ergerde ik mij best wel aan het kromme tafelblad maar met deze poten vind ik het eigenlijk wel extra karakter geven aan de industriële eettafel.

stoere eettafel

Verschillende stoelen

Ik vind het echt super leuk om te zien dat mensen verschillende stoelen bij hun eettafel plaatsen. Jim daarentegen vond het een beetje over de top dus het duurde wel even voordat ik hem kon overtuigen. Ik heb daarbij wel wat hulp gekregen van Frommel en Fredje (zie hem stiekem op de stoel zitten op de foto hieronder) , onze Britse Korthaar poezenbeesten. We hadden hiervoor namelijk stoffen stoelen. Heel comfortabel maar met katten die ook weleens wat haren verliezen een ware hel! Jim vond het daarom prima om andere stoelen aan te schaffen en vooruit, dat mochten dan 3 verschillende zijn.

industriële eettafel

De modellen

Ik krijg veel vragen over waar ik de stoelen heb gekocht. Bij deze de winkels en productnamen. Beginnend met de stoel hierboven aan de linkerzijde. Deze stoel vond Jim heel mooi dus vandaar dat we die uit hebben gekozen. Het is Special DSW Style Stoel Zwart gekocht bij Vintagelab15. De stoel ernaast is onze grote favoriet. Hij zit echt mega lekker en het leukste van alles: zijn naam is Jake. Onze zoon heet ook Jake dus stiekem hebben we deze stoel gekocht vanwege de naam. We kochten hem bij Robin Design. En tot slot de (vind ik) mooiste stoel maar tegelijkertijd ook helaas wel de minst comfortabele. Achja, het oog wil ook wat! Deze stoel kwam ook bij Vintagelab vandaan en heet de V Eetkamerstoel- Draadstoel Zwart.

Een tip: Ik heb de stoelen uitgekozen op internet in de foto’s van de stoelen naast elkaar gezet. Zo kun je verschillende combinaties testen en zie je of de stoelen toch wel een beetje bij elkaar passen ondanks dat ze verschillend zijn!

interieurinspiratie

Heb je onze volledige binnenkijker al bekeken?

Lees ook eens;