Sinds kort heb ik weer iets nieuws in huis en ik ben er echt zo blij mee dat ik hem graag met jullie wil delen: een ronde eettafel van betonciré!

Lange eettafel

Kennen jullie het verhaal van een vrouw die 7 jaar geleden een eettafel kocht. Ze wilde hem stoerder maken omdat haar interieur steeds industrieler werd. Ze schroefde daarom de poten onder de tafel vandaan en bevestigde er een stalen frame onder. Toen ze inmiddels haar hele inboedel had vervangen moest het tafelblad er ook aan geloven. Ze besloot deze zwart te verven. Je zou denken dat de vrouw eindelijk heel gelukkig was, maar niets was minder waar. Ze droomde namelijk van een ronde eettafel en die kreeg ze. En ze leefde nog lang… Tot zover het sprookje want oprecht heb ik blijkbaar iets met eettafels. Op dit moment denk ik echter wel dat deze een blijvertje is want ik ben er stiekem een beetje verliefd op.

Ronde eettafel

Waarom nou een ronde eettafel? We kunnen aan deze tafel sowieso met minder mensen tafelen dan aan onze vorige tafel. Toch koos ik hier bewust voor. Hoe vaak komt het nou voor dat er zoveel mensen komen eten? Ons gezin, bestaande uit 4 mensen past prima aan een kleinere tafel. Daarnaast vind ik het gewoon super gezellig als iedereen elkaar goed aan kan kijken. En ideaal want eigenlijk zit iedereen naast iedereen (behalve de kindjes die tegenover elkaar zitten want daar zitten Jim en ik als scheidsrechter tussen). Ideaal dus! Daarnaast zijn wij ook nog eens echte gezelschapsspelletjes liefhebbers en daar is een ronde tafel ook echt ideaal voor want iedereen zit even ver van het speelbord af. Kortom: alleen maar voordelen!

ronde tafel
ronde eettafel

Betonciré

De keuze voor een ronde eettafel was dus zo gemaakt maar nu nog het materiaal, kleur en onderstel. Ik schreef al eerder een blog over betonciré. Ik vind het echt een prachtig materiaal. R de B Meubels Op Maat maakt er ook zulke mooie projecten en meubels mee. Hij stuurde me tussendoor ook updates van het tafelblad en dat was zo leuk om te zien hoe het steeds meer de tafel werd die het nu is geworden. Het materiaal is in het echt ook echt prachtig en functioneel als tafelblad. Het blad lijkt echt van massief beton te zijn!

Ronde eettafel stijlen

Oké ik moest dus wel even wennen aan het stijlen van de ronde eettafel. Waar ik vroeger een groot vierkant dienblad op  mijn eettafel had, vol met kaarsen heb ik nu alleen het midden van de tafel tot mijn beschikking. Gelukkig kon ik al even wennen op mijn tuintafel die ruim een maand binnen heeft gestaan als tijdelijke oplossing. Het leuke van het stijlen van een ronde tafel is dat je niet veel nodig hebt om een statement te maken. Een grote vaas met 1 enkele kandelaar voldoet al om een mooi plaatje te vormen. Ik kan niet wachten op kerst zodat ik de tafel echt mooi kan opdekken. Dit zal ik zeker ook met jullie delen!

ronde tafel stijlen

Inspiratie

Natuurlijk ben ik niet de enige met een ronde eettafel. Op Instagram kun je heeeeeeel veel mooie inspiratiefoto’s vinden waaronder de eettafels van onderstaande Instagrammers: 

ronde eettafel
witte eettafel
ovalen eettafel
tafeldecoratie

Fotocredits: @wonen_bij_chantal, @madeleineshouse72, @egilfarstad, @jeanettevanluyck

Bekijk ook even het hele aanbod van R de B Meubels op Maat. Echt een vakman die zeker meer gezien mag worden! Volg hem ook op Instagram (@r_de_b_meubels_op_maat) voor allerlei nieuwe projecten van hem!