Het leukste aan Instagram vind ik toch wel het binnenkijken bij anderen. Hoewel ons interieur echt een industriële touch heeft kan ik andere interieurstijlen ook enorm waarderen. Zo ben ik stiekem ook best wel een beetje verliefd op de interieurtrend: velvet.

Velvet meubels

Velvet (ook wel velours of fluweel genoemd) is helemaal trendy op het moment. Het is een stof die goed te combineren is in verschillende interieurstijlen en met vele soorten materialen. De stof heeft een glanzend uiterlijk waardoor je direct een luxe uitstraling in huis krijgt. Wil je echt een statement maken kies dan voor een mooie velvet bankstel. Je kunt kiezen voor een mooie kleur zoals zachtroze of geel maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een cognac kleurige (een beetje hetzelfde als mijn bankstel). Ook kun je kiezen voor een mooie velvet fauteuil of mooie velvet stoelen aan de eettafel. Kortom keuze genoeg. Kijk bijvoorbeeld eens naar het ruime assortiment Velvet van Giga Meubel.

velvet
fluweel stoel

Velvet accessoires

Vind je nou net als ik velvet echt super mooi maar durf je het toch niet aan in huis (ik zie de waterijsjes van de kindjes al plakken aan de bank en ik zal maar niet beginnen over dat bakje olijven dat ik laatst weer omgooide op de bank) dan kun je natuurlijk ook kiezen voor velvet accessoires. Zo kun je een aantal mooie velvet kussentjes op de bank leggen. Creeer je toch die luxe uitstraling!

Instagram

Hoewel je velvet regelmatig voorbij ziet komen bij verschillende Instagrammers, moet ik toch wel echt aan 1 Instagrammer denken die dit echt tof heeft toegepast in haar interieur: Mindy Schroor. Bekijk hieronder 3 foto’s van haar interieur waarin ze prachtige meubels heeft. Heel anders dan mijn liefde voor zwart, staal en hout maar dit is ook zo tof:

velvet bank
velvet stoel
velvet interieur

Toch wel heel tof een velvet roze bank, niet?!