Mijn interieur heeft vele interieurstijlen door elkaar heen maar als ik één duidelijke interieurstijl bij mij moet benoemen dan is het toch wel industrieel. Ik hou er nou eenmaal van. Langzaamaan zijn wij ons interieur nog verder aan het industrialiseren (is dat een woord?!). Alle kasten worden vervangen door industriële kasten en daarin is de keuze tegenwoordig zo groot dat ik dacht: Laat ik daar eens een blog over schrijven. 

Stoer interieur
@mich.wonen

Industriële kasten

Wat maakt een kast nu precies een industriële kast? Uiteraard moet een industriële kast een stoere uitstraling hebben. Hij kan totaal “geleefd” zijn maar ook nieuwe kasten kunnen een stoer karakter hebben. Veelgebruikt materiaal bij een industriële kast is metaal. Ook wordt dit vaak gecombineerd met hout. In eerste instantie zul je waarschijnlijk zeggen dat industriële kasten vaak zwarte zijn. Toch hoeft dit niet altijd zo te zijn. De volgende kasten van Gigameubel laten wel zien dat ook witte kasten een industriële uitstraling kunnen hebben.

witte buffetkast
wit dressoir

TV kast

Wellicht heb je hem al zien pronken op mijn Instagram maar ik heb onlangs een nieuwe TV kast van Gigameubel toegevoegd aan mijn interieur. Het is de Tv Meubel Dex Vintage Black. Ik koos voor deze kast omdat deze 4 dichte lockerkastjes heeft waar ik een hoop spullen in kwijt kan. Allerlei electronica waaronder een printer, een TV ontvangst kastje, een playstation (goede informatie dit ook voor eventuele inbrekers trouwens 😉 ) en natuurlijk een flink aantal blurays. Jim en ik kopen namelijk de blurays van goede films die we in de bioscoop hebben gezien. Veel opbergruimte was dus een must. Het kastje is van zichzelf ook al een eyecatcher dus ik heb bewust niet al te veel neergezet op het kastje. 

gigameubel


retro tv kast
@zosammie

Stellingkast

Een tijdje geleden schreef ik al eens een blog over mijn open stellingkast. Omdat veel zwarte meubels in je interieur vrij donker en sfeerloos kunnen overkomen is een stellingkast uitermate geschikt als toevoeging in een industrieel interieur. Heel functioneel is de kast natuurlijk niet maar hij werkt wel perfect als eyecatcher. Daarnaast kun je er allerlei mooie woonaccessoires in tentoonstellen waardoor je interieur ook meteen een warmere en sfeervollere uitstraling krijgt. 

stellingkast zwart
Mijn stellingkast
industriële kast
@marjoleinleusink
stellingkast
@marijke1212

Dressoir

Nu moet bij ons alleen nog het dressoir worden vervangen. Deze is nog steeds van een houtkleur en deze moet uiteraard ook zwart en industrieel worden. Nu weet ik alleen nog niet zeker of ik zal kiezen voor een industrieel dressoir of dat ik kies voor een stoer hoog model. Ik wil namelijk flink ontspullen en met een dressoir vind ik het dan wel weer leuk als daar mooie items op staan te pronken. Als hoge kast zou ik de 6 Locker Zwart wel erg mooi vinden aangezien deze de zelfde look en feel heeft als het TV kastje.

industriële kasten