Ik denk dat ik vrijwel voor bijna iedereen spreek als ik zeg dat je niet van de een op andere dag ineens al je meubels kunt vervangen. Meubels zijn nou eenmaal duur. Hoe ik het dan toch voor elkaar krijg om regelmatig iets nieuws in huis te hebben? Ik deel mijn geheimen! 

Veranderen in je interieur 

Ik heb een concreet voorbeeld die voor jullie wellicht heel herkenbaar is. Laatst vertelde ik tegen Jim dat ik wel een beetje uitgekeken was op mijn stellingkasten. Ze waren nog in perfecte staat en eigenlijk pasten ze ook gewoon nog bij mijn interieur, maar ik was in ieder geval niet meer zo enthousiast. “Iedereen had die kasten”. Ik wilde iets unieks hebben. Gelukkig volgde mijn verstand en liet ik de wens voor een nieuwe kast rusten. 

Een paar weken later lag er een magazine op de deurmat. De nieuwste collectie van één van mijn favoriete merken. Ik blader er doorheen en ja hoor: daar zie ik een kast waar ik op slag verliefd op word. Totaal niet nodig, maar ik kan je vertellen dat ik de kast inmiddels – na enkele dagen dus – in huis heb staan. Veranderen in huis is niet noodzakelijk, maar mij maakt het gelukkig dus dan doe ik dat gewoon! 

Geen geldboom in de tuin 

Voor wie mij ook volgt op Instagram, weet dat onze tuin op dit moment in verbouwing ligt (ook dat nog) en dat daar geen prachtige geldboom van 3 meter hoog staat te shinen. Hoe ik het dan wel doe? Ik heb een aantal trucs en tips. Laat ik beginnen met de meest voor de hand liggende: sparen.

Ik ben niet zo’n goede spaarder helaas. Als ik een doel heb, kan ik daar heel goed en heel snel voor sparen, maar een pot met spaargeld zonder doel wordt bij mij niet gespekt. Aangezien tegenwoordig ook bijna alles via PIN gaat, heb ik ook geen grote pot met kleingeld in huis. Ik heb online potjes aangemaakt bij mijn spaarrekening. Ik heb dan een potje “tuin” en een potje “vakantie” etc. Telkens als ik wat geld over heb verspreid ik dat over mijn potjes. De ene keer is dat meer naar tuin, de andere keer naar vakantie. Net waar ik op dat moment blij van word. Bij Knab kun je dit bijvoorbeeld heel eenvoudig doen. Vraag een nieuwe rekening aan en ga meteen aan de slag met jouw potjes!

Alle beetjes helpen 

Je kunt alleen maar sparen wanneer er meer binnenkomt dan dat er uitgaat. Je inkomen is vaak hetzelfde en daar heb je vaak weinig invloed op. Op je uitgaven kun je altijd besparen. Zo bespaar je met deze tips 50% op je energiekosten. In de zomermaanden wanneer je veel buiten bent, kun je wellicht je Netflix account tijdelijk stopzetten. Op de kosten voor je kinderen kun je ook eenvoudig besparen. Ga zo maar door. Toch kun je ook je inkomen vergroten met wat kleine beetjes. Zo spaar ik bijvoorbeeld koopzegels bij de Jumbo. Deze lever ik dan in wanneer ik een flink aantal boekjes vol heb. Zo komt er ineens 100 of 200 euro binnen waar ik geen rekening mee had gehouden. Hier kan ik dan bijvoorbeeld weer van shopping in een woonwinkel. Ook vul ik online enquêtes in (zie link in de zijbalk, als je via die banner een profiel aanmaakt krijg je alvast 1,50 euro). In een jaar tijd verdien ik daar ook 150 euro mee. Wederom iets extra’s waar ik geen rekening mee hield. 

Verkopen

Wanneer je nieuwe meubels of accessoires gaat kopen, heb je waarschijnlijk weer iets “over”. Bedenk jezelf goed of je er op uitgekeken bent of het eigenlijk nog wel leuk vind. Wanneer dit laatste het geval is, kun je het opbergen op je zolder. Wanneer je dan weer een “verander woedeaanval” hebt, kun je gewoon wat spulletjes van zolder halen. Wanneer je eigenlijk niet meer zo enthousiast bent: zet het te koop! Hoeveel ik al wel niet verdient heb met het verkopen van spullen. Deze centjes zet ik dan ook gelijk over naar een potje voor een doel. 

Hebben jullie nog handige tips?