Een eigen laadpaal komt goed van pas als je in het bezit bent van een elektrische auto. Het aanbod aan laadpalen is enorm, waardoor het lastig kan zijn om een weloverwogen keuze te maken. Tijdens je zoektocht naar de perfecte laadpaal is het slim om met een aantal dingen rekening te houden. Wij helpen je op weg en sommen de beste tips voor je op.

Denk na over de locatie

Een van de eerste dingen om over na te denken voordat je een laadpaal gaat kopen voor thuis, is de locatie. Denk hier van tevoren uitgebreid over na, want het is een belangrijke keuze om te maken. Het is namelijk niet makkelijk om een laadpaal na het plaatsen nog van plek te veranderen.

Zorg ervoor dat de locatie van het laadstation makkelijk te bereiken is met je elektrische auto. Het is tenslotte wel belangrijk dat de laadkabel eenvoudig aan te sluiten is. Controleer ook of er voldoende stroom beschikbaar is en denk na over of je de laadpaal onder een overkapping kunt plaatsen. Wil je de laadpaal op de grond van de gemeente neerzetten? Onthoud dan goed dat het verplicht is om een vergunning aan te vragen.

laadpaal

Zet je oplaadbehoeften op een rij

Om de juiste laadpaal voor thuis te kopen, is het slim om eerst je oplaadbehoeften op een rij te zetten. Bedenk hoe vaak je in je elektrische auto rijdt, of je lange of korte afstanden aflegt en hoe snel je wilt opladen. 

Rijd je vaak lange afstanden en wil je snel je auto kunnen opladen? Dan is het verstandig om op zoek te gaan naar een laadstation met een hoog laadvermogen. Door je behoeften op een rij te zetten, is het makkelijker om een laadpaal te vinden die hierbij past. Op zoek naar een hoogwaardige laadpaal? Neem dan een kijkje bij EEZEV.

elektrische auto opladen thuis

Check je aansluiting

Wat ook belangrijk is om te doen voordat je een laadstation gaat aanschaffen, is het controleren van de huis- en auto-aansluiting. Het is mogelijk dat je een 1 fase of 3 fase aansluiting hebt. Een 3 fase laadpaal is krachtiger omdat dit de elektrische stroom over drie draden verdeeld in plaats van slechts één. Dit zorgt voor kortere oplaadtijden.

Lang niet alle huizen zijn al uitgerust met een 3 fase aansluiting, dus het is slim om dit van tevoren goed na te kijken. Zo weet je zeker dat je straks de juiste keuze maakt.

Deze tips hierboven helpen je erbij om een laadpaal te kopen die bij je behoeften past. Ga wel op zoek naar een laadstation van hoge kwaliteit, zodat je er voor een lange tijd plezier van hebt!