Je kunt er echt niet teveel van in huis hebben: sierkussens! Op de bank, op de tuinset, op het bed en ga zo maar door. Heerlijk om er tussenin te ploffen en ze zorgen ook meteen voor sfeer in huis. Ik geef je enkele tips voor het kiezen van de perfecte sierkussens.

Tips voor de beste sierkussens

Tips geven voor de beste sierkussens, dat klinkt best vergezocht. Je denkt dat elk sierkussen wel geschikt is maar stiekem heb ik met mijn sierkussen-verslaving (één van mijn vele verslavingen, net als mijn posterverslaving waar ik eerder over schreef) best veel ervaring met allerlei kussentjes en weet ik dat ze niet allemaal even geschikt zijn. Ik deel daarom graag een paar handige tips die je mee kunt nemen in overweging als je de volgende keer weer een aantal kussentjes wilt meenemen naar huis.

Tip 1: Het design

Als eerste kijk je waarschijnlijk naar het design. Passen de kleuren in je interieur? Heeft het kussentje een mooie opdruk? Combineren de sierkussens mooi bij elkaar? En ga zo maar door. Het klinkt heel eenvoudig maar je zult niet de eerste zijn die thuis komt met een sierkussentje in totaal de verkeerde kleur. Het handigste is daarom meteen een aantal sierkussens samen te bestellen of kopen. Je ziet de kussentjes dan al direct bij elkaar en weet dat ze goed matchen. Probeer effen kussentjes te combineren met drukke prints. Dat geeft een speels effect!

sierkussens
kussens op de bank

Tip 2: Praktische zaken

Buiten het feit dat de sierkussens mooi zijn, moeten ze natuurlijk ook praktisch zijn. Zit er een rits in zodat je de hoes kunt wassen of misschien kan het hele kussentje wel in de wasmachine. Allemaal zaken die je wellicht niet bedenkt van te voren maar waar je na een tijdje wel tegenaan loopt. Niets zo fijn natuurlijk dan die mooie sierkussens lekker fris en schoon te houden. Let ook op de stof van het sierkussen. Heb je bijvoorbeeld huisdieren dan lijkt zo’n velvet sierkussen wellicht erg mooi maar bedenk wel dat hier ook extra veel haren op blijven plakken.

Tip 3: Kies voor oneven

Deze tip is wellicht helemaal nieuw: kies voor een oneven getal. Wil je een aantal sierkussens op een rij hebben op de bank, kies dan voor 3,5 of 7 kussens (uiteraard afhankelijk van de grootte van de bank). Doordat je een oneven getal kiest krijgt je bank net wat meer karakter. Kies dus niet voor 2 kussentjes in de ene hoek van de bank en 2 kussens in de andere hoek. Hetzelfde geldt voor een sierkussen op een stoel. Kies voor 1 kussentje in plaats van 2. Het verschil zal je verbazen!

velvet bank
woonkamer