Vandaag heb ik weer een leuke diy welke ik wil delen met jullie.  Ik maakte namelijk een tijdje terug een salontafel. Wil jij ook een salontafel maken? Check dan mijn stappenplan.

Benodigdheden:

  • Houten platen (resthout)
  • Houten latjes (resthout)
  • Schroeven
  • Tafelpootjes (meubelpootjes.nl)
  • Gereedschap (schroefmachine, zaag, vijl en schuurmachine)

Meubelpootjes kopen?
Bestel nú met Gratis Verzending!

Salontafel maken: het stappenplan

Ik gebruikte resthout voor het tafelblad. Wij hebben natuurlijk voor heel veel diy projecten underlayment hout gebruikt. De schuur staat dus bol met resthout. De pootjes bestelde ik bij Meubelpootjes.nl . Ik koos voor hairpin tafelpoten maar niet de standaard variant maar degene met in het midden ook een streep.  Net wat stoerder vond ik. Hieronder zie je het super gemakkelijke stappenplan. Ook heb ik een filmpje gemaakt dus mocht je niet veel zin hebben om alle stappen te lezen dan kun je de korte versie zien in het filmpje onderaan deze blogpost.

Stap 1: de basis

Kies een mooie plaat uit die je wilt gebruiken als blad. Ikzelf wilde wel een dikker blad dus ik koos er voor om 2 bladen te maken die ik vervolgens op elkaar schroefde om het geheel dikker en steviger te maken.

underlayment

Stap 2: omlijsting

Ik gebruikte ook resthout latjes om de randen mee te maken. Het is niet nodig om randen te maken maar ik vond het wat luxer en ook praktisch (zodat niet al het drinken er meteen afgiet als de kinderen weer eens een beker om laten vallen).

Stap 3: schroeven en zagen

Schroef de bladen (als je er net als ik 2 maakt) aan elkaar. Zaag eventueel ook je bladen op maat.

Stap 4: vijlen

Vijl eventuele dikke randen weg. Wanneer je nieuw hout gebruikt zal dit niet echt nodig zijn maar bij restantjes zul je zien dat het wellicht niet perfect op elkaar past.

Stap 5: schuren

Schuur het geheel nu op. Je kunt het natuurlijk zo ruw houden als je zelf wilt.  Ik moest vanwege de kindjes wel zorgen dat het redelijk glad werd.

diy

Stap 6: de pootjes

Schroef de pootjes onder je tafelblad.  Eerlijk is eerlijk de pootjes maken de tafel… kies dus voor lekker opvallende pootjes!

En hierbij het resultaat:

salontafel maken
woonkamer
hairpin tafelpoten

Benieuwd naar hoe ik te werk ging? Kijk dan dit filmpje:

Wat vinden jullie er van? Ik vind het zelf weer een geslaagd DIY projectje! Soms wordt hij gebruikt als salontafel maar de kindjes vinden het ook een erg leuk bureautje om aan te spelen. Hebben jullie trouwens ook mijn DIY stappenplannen al gezien voor: het maken van een bedtafel, een stoer kinderbureau of een leuke wandhanger van fietsbanden?