Ik krijg onwijs veel reacties op onze bedtafel in onze slaapkamer. Daarom dacht ik dat het wellicht wel leuk is om er een blogpost aan te wijden. Ik licht het één en ander toe en dan kun jij dit weekend nog je eigen bedtafel maken.

Dit heb je nodig

– Steigerplanken (6 stuks)
– 4 stevige wieltjes
– 2 latten
– Hoekprofielen
– Platte profielen

bedtafel

Bedtafel maken: Stappenplan

Stap 1:

Zaag al het hout op maat. Let hierbij op dat de hoogte van de zijkanten hoog genoeg is. Dit meet je het beste op met een opgemaakt bed en doordat je er zelf op gaat liggen. Je benen moeten immers wel onder de bedtafel passen. De breedte van de bedtafel is afhankelijk van de breedte van je bed. Wijzelf hebben slechts een twijfelaar (we liggen toch altijd samen op één helft hihi). Reken daarbij uiteraard nog extra ruimte zodat de bedtafel goed om het bed kan rollen.

Stap 2:

Maak het “tafelblad” aan elkaar vast door de twee steigerplanken te voorzien van platte profielen aan de onderkant. De hoeveelheid profielen is afhankelijk van hoe breed de bedtafel wordt. Gebruik hiervoor kleine schroeven want ze moeten niet door de planken heen komen.

Stap 3:

Monteer de zijkanten aan het tafelblad. Dit doe je met behulp van hoekprofielen (voor extra stevigheid) en een aantal schroeven door het tafelblad heen in de zijkanten. Je bedtafel is nu al bijna af!!

tafel voor bed maken

Stap 4:

Gebruik de latten voor extra stevigheid (en een mooie afwerking) van je bedtafel. Deze bevestig je ook weer met hoekprofielen. Schroef ze ook vanuit de zijkanten vast. Je kunt de schroefgaten goed zien in mijn foto’s.

Stap 5:

Monteer wieltjes. Je kunt hiervoor het beste simpele wieltjes nemen (dus geen zwenkwielen). Zo blijft je bedtafel goed om je bed staan en voorkom je gebots met je bed.

Stap 6:

Nu mag je hem aankleden. Je kunt er vanalles opzetten wat je maar wilt. Hou er natuurlijk wel rekening mee dat je er ook nog eens op wilt ontbijten hihi

Zo zie je maar dat een bedtafel maken helemaal niet zo moeilijk is. In veel bouwmarkten kun je zelfs het hout op maat laten zagen dus dan hoef je hem alleen nog in elkaar te schroeven. Ik krijg trouwens ook vaak de vraag hoe mijn bedtafel werkt met onze zelfgemaakte hemel. Eigenlijk heel simpel. We schuiven voordat we gaan slapen de bedtafel zo ver mogelijk naar het voeteneind, tegen de palen van het hemelbed aan. Mijn voeten liggen hier nog geen eens onder (ik ben dan ook maar 1.58 cm) en bij Jim komen enkel zijn tenen er onder (hij is 1.83 cm). Omdat de bedtafel hoog genoeg is stoot je dus nooit je benen of voeten tijdens het slapen hihi.